Help-Portret: iedereen verdient een herinnering


Emmeloord, 20111115 -- Of je nu arm, ernstig ziek of een alleenstaande moeder bent, op 10 december maakt dat eventjes niets uit. De Flevolandse topfotograaf Frank Doorhof houdt dan voor de eerste keer in Nederland Help-Portret. De Bonifatius Mavo in Emmeloord is voor Flevolanders het decor voor de gratis fotosessie.

De kantine, aula en zeven lokalen van de school zijn op 10 december tussen 10.00 en 18.00 uur decor van Help-Portret. Verschillende fotografen uit de polder maken dan belangeloos portretten, drukken ze af en geven ze mee aan degene die ze op de foto hebben gezet. Dat zijn mensen die daar normaal gesproken geen geld voor hebben.

Door Help-Portret moet iedereen de gelegenheid krijgen eens een zelfportret te laten maken; dat kan een herinnering zijn aan een terminaal zieke persoon of een mooie foto van de kinderen. De dag is volgens initiatiefnemer vooral Frank Doorhof bedoeld om hoop te geven.

De actie is komen overwaaien uit Amerika, waar Doorhofs collega Jeremy Cowart het project lanceerde. Het werd een wereldwijd succes en de Emmeloordse fotograaf besloot het naar Nederland te halen.

Help-Portret is dan ook meer dan alleen een foto. ‘Het is aandacht of een laatste aandenken aan een ziek familielid. Een beetje licht in de donkere decembermaanden.’

Ook in de rest van Nederland wordt Help-Portret op verschillende locaties gehouden Meer dan duizend fotografen uit het hele land werken samen om voor iedereen een mooi portret te maken.

Voor meer informatie, kijk op: www.help-portret.nl.





Bodé Media