Sorama uit Eindhoven finalist Shell LiveWIRE Award


Eindhoven, 20111115 -- Vier ondernemers zijn doorgedrongen tot de finale van de Shell LiveWIRE Award. Onder hen ook een Brabants bedrijf: Sorama uit Eindhoven. De finale van de Shell LiveWIRE Award vindt dit jaar plaats op 14 december bij Royal Shell in Den Haag. De vier finalisten zijn BabyBloom Healthcare uit Leiden, Symbid uit Utrecht, Xilloc Medical uit Maastricht en Sorama uit Eindhoven. De ondernemers maken kans op 10.000 euro en de publieksprijs van 2.500 euro.

De Shell LiveWIRE Award wordt georganiseerd door Shell Nederland en Syntens Innovatiecentrum. De jury, bestaande uit Wim Schinkel (Technology Manager Shell), Dirk Minne Vis (Syntens), Imke Carsouw (Min. EL&I) en Annemarie Forman (BDO Accountants & Adviseurs) beoordeelden de ondernemers op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie. Sorama: Techniek om geluid in beelden om te zetten Ongewenst geluid leidt tot irritatie en kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Sorama uit Eindhoven ontwikkelde een techniek om geluid om te zetten in beelden. Met behulp van deze visualisatiemethode kunnen ongewenste geluidsbronnen worden opgespoord en geluidsniveaus worden teruggedrongen.

Publieksprijs Naast de juryprijs van 10.000 euro maken de finalisten ook kans op de publieksprijs van 2.500 euro. Iedereen kan zijn of haar stem vanaf donderdag 17 november aanstaande uitbrengen op de favoriete ondernemer via www.livewire.nl.

LiveWIRE Shell LiveWIRE Nederland is een van de 21 LiveWIRE programma's ondersteund door Shell over de hele wereld om de ondernemingszin bij jongeren te voeden. De ondersteuning van ondernemers wordt in Nederland verzorgd door Syntens Innovatiecentrum en bestaat uit het gericht geven van advies, het bieden van een netwerk en het aanbieden van masterclasses. In totaal hebben sinds de oprichting van het programma in 1982 al meer dan 8 miljoen jonge ondernemers contact gehad met LiveWIRE-programma's op internationaal niveau.





Syntens Innovatiecentrum