AquaFold lanceert AquaClusters: cloudgebaseerde tools voor sociale samenwerking voor gebruikers van opensourcesoftware

SUNNYVALE, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- 20111115 --

AquaFold, Inc. heeft AquaClusters.com gelanceerd, een nieuwe tool voor sociale samenwerking voor softwareontwikkelaars en de opensourcegemeenschap. AquaClusters beschikt over een even eenvoudig als krachtig ontwerp dat een nieuwe invulling geeft aan hoe groepen gebruikers samen kunnen werken aan het traceren van problemen, wikidocumenten, discussies en vragen & antwoorden. Het beste is dat het gratis is voor opensourceontwikkeling. Het zeer betrouwbare infrastructuurplatform is gedurende meer dan vier jaar dagelijks getest door AquaFold.

“Met AquaClusters kunnen we beter communiceren met onze klanten, snel problemen oplossen en zinvolle functies ontwikkelen die zijn gebaseerd op de behoeften van gebruikers,” aldus de CEO van AquaFold, Niels Gron. “We zijn ervan overtuigd dat wanneer iedereen toegang heeft, de gemeenschap eindelijk de vele documenten die tijdens het softwareontwikkelingsproces worden gecreëerd op één plek kan onderbrengen. Dit leidt tot hechtere relaties met gebruikers, aangezien communicatie doorlopend wordt gestimuleerd.”

De volledige AquaClusters-omgeving is volledig gericht op samenwerking en moedigt elke gebruiker aan om connecties te maken, documenten te delen, opmerkingen te plaatsen en op zoek te gaan naar antwoorden binnen meerdere projecten. Kenmerkende functies zijn onder meer een gestroomlijnde interface voor het bijhouden van opgeloste problemen, een geïntegreerde module voor wikidocumenten, zodat deze gezamenlijk kunnen worden bewerkt, en een vraag- en antwoordmodule, zodat voor elk project een actuele kennisbank en veelgestelde vragen kunnen worden gecreëerd. Gebruikers kunnen de problemen, opmerkingen en vragen leuk vinden en volgen, zodat ze automatisch een bericht ontvangen als nieuwe bijdragen worden gepubliceerd.

Wat AquaClusters uniek maakt, is dat deze service is ontworpen door ervaren softwareontwikkelaars voor softwareontwikkelaars op basis van de overtuiging dat een brancheoverstijgende samenwerking zal resulteren in producten van een hogere kwaliteit. Vrijwel iedereen kan zich aanmelden als een projecteigenaar, een open project beginnen in AquaClusters, deelnemers uitnodigen, doelgericht informatie delen met de gehele gemeenschap voor open ontwikkeling en zoeken naar antwoorden in andere open projecten.

“De opensourcegemeenschap vormt het fundament van wereldwijde software-innovatie. Ons doel bij AquaClusters is om deze gemeenschap onbeperkte toegang te verschaffen tot een kosteloze, hoogstaande service waarmee men kan samenwerken en innoveren, ” aldus Gron. “We hebben het intern gebruikt om belangrijke producten te ontwikkelen, zoals Aqua Data Studio, in open projecten die werden gedeeld met onze gebruikers. We hadden dit niet zonder AquaClusters kunnen doen.”

AquaClusters is inmiddels wereldwijd beschikbaar. Het is vertaald in 21 talen met intelligent weergegeven evenementen in de plaatselijke tijd van elke gebruiker. Het werkt in vrijwel elke moderne webbrowser, waaronder Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome en Safari. Een volledige overzicht van alle functies is te vinden op http://www.aquafold.com/aquaclusters.html. Gebruikers kunnen zich nu registreren voor de service door http://www.aquaclusters.com te bezoeken.

AquaClusters is gratis voor gebruikers van open projecten. Voor privéprojecten zijn commerciële licenties beschikbaar, waarvoor betaald moet worden. Voor informatie omtrent prijzen bezoekt u http://www.aquafold.com/aquaclusters_plans.html.

Over AquaFold, Inc.

AquaFold, Inc. is een leverancier van softwareprogramma’s voor IT-professionals. Meer dan 300.000 gebruikers uit meer dan 90 verschillende landen gebruiken de producten van AquaFold voor het ontwerpen, ontwikkelen, modelleren en beheren van hun relationele databases en voor het ontwikkelen van software. Het hoofdkantoor van AquaFold bevindt zich in Sunnyvale, Californië. Ga voor meer informatie naar http://www.aquafold.com.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50055453&lang=nl

CONTACT:
AquaFold, Inc.
Niels Gron, +1-408-394-7120

nielsgron@aquafold.com