Ingezonden persbericht



FEESTELIJKE UITREIKING NEDERLANDSE BED & BREAKFASTPRIJS 2011

Voor de 10e maal reikt de Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer op de jaarlijkse Pronkkamerdag de Bed & Breakfastprijs uit.

In het afgelopen jaar is een groot aantal bijzondere B&B's bezocht en gecontroleerd door een zogenoemde mystery guest. Uiteindelijk heeft een onafhankelijke kwaliteitscommissie drie nu genomineerde Bed & Breakfasts voorgedragen. Naast de standaard kwaliteitseisen als praktisch comfort en hygiëne zijn de huizen vooral ook geselecteerd op authenticiteit, gastvrijheid en sfeer.

De namen van drie genomineerden zullen bekend gemaakt worden op 15 november 2011: Plaats: bij de winnaar van 2010:
Zathe De Spieker van Rob en Marleen van der Meer
Aenkommewei 4, 8735 HH Itens (Fr)
Tijd: 17.15 door wethouder Douwe Willemsma van de gemeente Littenseradiel. Uit de drie genomineerden zal één winnaar bekend worden gemaakt .

Tijdens deze jaarlijkse Pronkkamerdag komen de deelnemende Pronkkamers bij elkaar. Naast een cultureel programma hebben de aanwezigen volop de gelegenheid ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Van 13.15 tot 16.30 is een rondrit per bus georganiseerd door "De Greidhoeke". De B&B's van de leden zijn verspreid over het hele land. Dit is voor hen een goede gelegenheid met Friesland kennis te maken. Om 16.45 uur. Na een welkomstdrankje en een hapje zal de voorzitter Jacques Duivenvoorden het Marketing Project waaraan met pronkkamerleden en het projectbureau Hospitality Concepts wordt gewerkt, toelichten. Hierover zal in een later stadium een aparte bijeenkomst worden georganiseerd . 17.15 - ... uur Prijsuitreiking van de Nederlandse Bed & Breakfast prijs 2011 In de hooischuur van Zathe De Spieker vindt vervolgens de prijsuitreiking plaats van De Nederlandse Bed en Breakfast prijs aan de beste B&B van 2011. De wethouder van de gemeente Littenseradiel, de heer Douwe Willemsma zal de prijs uitreiken. In zijn toespraak zal hij ingaan op het cultuurtoerisme in Fryslân en in de gemeente Littenseradiel in het bijzonder. Tevens is er gelegenheid de boerderij Zathe De Spieker, inclusief de Bed & Breakfast, te bezoeken. 18.00 uur - .. Diner bij Zathe De Spieker
In diverse ruimtes in de boerderij wordt een driegangen diner 'De Spieker' geserveerd.

Voor alle 90 B&B's, die zijn aangesloten bij de Stichting 'Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer, geldt dat het ware droomlocaties zijn. De bijzondere huizen liggen verspreid over heel Nederland en zijn te vinden op het platteland, in dorpen en in de steden. Verdere informatie kunt u vinden op onze website: www.pronkkamer.com .