Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Informatieve avond Alton-gebied

In samenwerking met alle overige fracties in de raad van Heerhugowaard organiseert Burgerbelang een informatieve avond over het glastuinbouwgebied Alton.

Aanleiding daarvoor is dat de raad en ook alle fracties afzonderlijk al geruime tijd worden benaderd met vragen om een gedeeltelijke herziening van de bestemming in dat gebied. Dit omdat de betreffende percelen economisch gezien niet groot genoeg zijn dan wel er andere redenen zijn voor tegenvallende bedrijfsresultaten. De problemen van - vooral kleinere - ondernemers zijn vaak zo schrijnend dat de raad zich wil laten informeren over oorzaken en mogelijke oplossingen.

Namens alle fracties wordt daartoe een bijeenkomst georganiseerd op dinsdag 15 november vanaf 19:30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. In het bijzonder zijn daarvoor uitgenodigd LTO Nederland, Stichting Alton en Stivas. Anderen die als direct betrokkenen bereid zijn hun inbreng te leveren worden verzocht dit te melden via raadslid, de heer A. Jongenelen (email; a.jongenelen@burgerbelang.org). Ook zij krijgen dan spreektijd. Daarnaast is iedereen die geĂŻnteresseerd is in het bijwonen van deze openbare bijeenkomst van harte welkom.

Om misverstanden te voorkomen: deze avond is nadrukkelijk niet bedoeld om politieke standpunten in te nemen en/of uitspraken te doen danwel te verwachten. Het gaat de raad met deze bijeenkomst vooral om het vanuit diverse invalshoeken verkrijgen van informatie. Dit om voor toekomstige politieke beslissingen tot een afgewogen oordeelsvorming te kunnen komen.