Ingezonden persbericht


CNV Vakmensen
15 november 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen: 'Taxisector krijgt wat het verdient'

Mooie loonstijging voor taxisector

"Het is maar hoe je er tegenaan wilt kijken. Maar de mensen in de taxibranche krijgen in januari een loonverhoging die hen al lang toekomt. De mensen in deze sector zijn jarenlang onderbetaald geweest. Nu volgt een terechte rechttrekking. De koopkracht van deze mensen gaat er op vooruit, ongeacht de Haagse plannen."

Bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen vestigt graag de aandacht op de loonsverhoging van 5,3 procent die de mensen in de taxisector er per 1 januari aanstaande bij krijgen. Dit tengevolge van het eerder afgesloten cao-akkoord voor een de periode 2009 - 2013.

"We hebben destijds afgesproken dat de mensen er 3 procent bij krijgen per 1 januari 2012, plus prijscompensatie. Die laatste komt uit op 2,3 procent. Ook voor 2013 is 3 procent zeker en de prijscompensatie zou ook dan wel weer eens omvangrijk kunnen zijn.'

Volgens Van Rijssel is het allerminst alledaags dat vakbond CNV Vakmensen zo focust op geld. "Wij vinden beloning uiteraard belangrijk, maar er zijn meer zaken in een cao die werken als geheel plezierig maken. Maar voor deze specifieke sector durf ik gerust te stellen dat de financiële achterstand dusdanig was dat fors financieel in de bus blazen terecht was en is. Overigens hebben wij de werkgevers gelukkig kunnen overtuigen dat die betere beloning uiteindelijk ook voor hen goed zal uitpakken. Ook werkgevers vinden dat het imago van de taxichauffeur moet worden verbeterd. Het maakt dit beroep immers aantrekkelijk voor nieuwe deelnemers. Anders kom je op termijn zonder geschikt personeel te zitten. En dat wil je als werkgever natuurlijk ook niet."