Gemeente Bronckhorst

Beleidsregels voor evenementen-, standplaatsen en permanente reclame aangepast

Om onze dienstverlening aan inwoners en bedrijven te verbeteren, besloot de gemeenteraad eind oktober een aantal regels die we hanteren te vereenvoudigen of af te schaffen. De wijzigingen zijn nu in beleid vastgelegd. B en w stelde de verschillende beleidsnota's vandaag vast. Het gaat om o.a. het:

Evenementen- en festiviteitenbeleid
Op het gebied van evenementen hebben we onder meer het aanvragen van een vergunning vereenvoudigd. Inwoners kunnen nu alle vergunningen die rond een evenement nodig zijn in één keer aanvragen (voorheen waren soms meerdere vergunningtrajecten nodig). Ook wordt de geluidsnorm van 80dB(A) afgeschaft. Het is bijna onmogelijk een geluidsnorm weer te geven die acceptabel is voor omwonenden en de festiviteiten niet beperkt. Wij willen inzetten op het strikt hanteren van eindtijden en goede communicatie zodat betrokkenen en omwonenden weten waar ze aan toe zijn tijdens het evenement.

Permanente reclamebeleid
Wie permanente reclame wil aanbrengen aan bijvoorbeeld een winkelpand, had tot op heden een vergunning nodig. Het doel is de kwaliteit van het straatbeeld te waarborgen, maar ook de veiligheid. De vergunning voor permanente reclame vervangen we door algemene regels (die iedereen kan nalezen op o.a. www.bronckhorst.nl). Daarmee blijven wel dezelfde regels gelden, maar is het niet meer nodig er een vergunning voor aan te vragen.

Standplaatsenbeleid
Voor een standplaats voor bijvoorbeeld een kraam, is een vergunning nodig. B en w hebben nu voor standplaatsen die maximaal twee keer per jaar worden ingericht categorieën aangewezen (zoals abonnementverkoop van kranten, een autoruitschadehersteller en een oliebollenkraam met oud en nieuw) waarvoor deze vergunning vervalt. Wel moet de ondernemer overlast of verkeersonveilige situaties voorkomen. Voor de permanente standplaatsen bijvoorbeeld voor de wekelijkse verkoop van kaas of vis zijn vaste standplaatslocaties aangewezen.

Hengelo (Gld), 15 november 2011

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, cluster Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --