Gemeente Bronckhorst

Wilhelminaplantsoen: geschikte plek voor nieuw milieuparkje in Laag-Keppel

Het milieuparkje aan de Oude Zutphenseweg in Laag-Keppel is aan vervanging toe. De ondergrondse glascontainer is versleten en de bovengrondse voorziening voor kunststof verpakkingen willen we vervangen door een ondergrondse. De bestaande locatie is ongeschikt voor een vernieuwd milieuparkje (waar inwoners de afvalsoorten glas, papier en kunststof kunnen inleveren). Het is te klein, zorgt voor overlast en is moeilijk bereikbaar voor afvalinzamelaar Berkel milieu. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en hebben hierover ook overlegd met de Dorpsraad Keppel en Eldrik. De door hen aangegeven locaties voldeden helaas niet helemaal aan de eisen die we stellen. Wij houden bij de keuze onder meer de volgende uitgangspunten aan: bereikbaarheid, veiligheid, sociale controle en het beperken van overlast. Na overleg met Berkel milieu is nu een locatie gevonden op het grasveldje tegenover het Wilhelminaplantsoen in het dorp (zie www.bronckhorst.nl voor een locatietekening).

De groenstrook en parkeerplaats op de Oude Zutphenseweg waar het huidige milieuparkje weggaat, willen we in overleg met de omwonenden herinrichten, passend volgens ons groenstructuurplan. Op dit moment is het terrein door grote beplanting vrij besloten en onoverzichtelijk. We nemen hiervoor in het voorjaar contact met hen op.

Met de werkzaamheden is een bedrag gemoeid van 25.000 euro dat gefinancierd wordt uit de afvalstoffenheffing.

Reageren? De plannen liggen tijdens openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis en zijn tevens te bekijken via onze website. Inwoners kunnen van 23 november t/m 21 december a.s. reageren op de verplaatsing van het milieuparkje aan de Oude Zutphenseweg. Dit kan mondeling (door ons te bellen via tel. (0575) 75 02 50) of door een brief of e-mail te sturen aan de gemeente.

Hengelo (Gld), 15 november 2011

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, cluster Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --