Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 15 november 2011

(


Gouda Vrouw in woning overvallen
Een 54-jarige vrouw is maandag 14 november in haar woning aan het Van Bergen IJzendoornpark overvallen. Omstreeks 19.20 uur hoorde de bewoonster gestommel in haar woning en dacht dat het haar echtgenoot was. Ze zag even later echter een man die haar met een steekvoorwerp bedreigde en goederen eiste. Toen kort daarna haar echtgenoot thuiskwam is de overvaller er met onder meer sieraden vandoor gegaan.

De politie heeft direct in de omgeving met meerdere agenten gezocht naar de man. Ook via camerabeelden van Stadstoezicht werd uitgekeken naar hem en werden deelnemers van Burgernet ingeschakeld. De politie doet verder onderzoek naar de overval en heeft inmiddels sporenonderzoek en een buurtonderzoek gedaan.

Getuigen die informatie hebben wordt verzocht zich te melden via 0900 - 8844. De man heeft zich mogelijk voor de overval in de buurt opgehouden. Hij is ongeveer 18 á 20 jaar en heeft een getinte huidskleur, kort donker haar en droeg een donker gekleurd (gewatteerd) jack en een sjaal. De man heeft een tenger postuur en is 1.75 á 1.80 m.

Leiden Man aangehouden na vernieling speeltoestel met illegaal vuurwerk
Politie Hollands Midden heeft op maandag 14 november rond 14.15 uur een 28-jarige man uit Barendrecht aangehouden nadat hij met illegaal vuurwerk een speeltoestel aan de Toussaintkade had vernield. De politie kreeg die middag de melding van een oplettende getuige die had gezien dat een man vuurwerk bij het speeltoestel had afgestoken. Daarna was de man weggereden in een groene auto. De politie zag ter plaatse dat het speeltoestel beschadigd was en dat er verse vuurwerkresten oplagen. In de buurt zag de politie de groene auto staan.
De politie trof in de auto een tas illegaal vuurwerk aan. De verdachte gaf toe dat het vuurwerk van hem was. De 28-jarige man is toen aangehouden voor vernieling en het in bezit zijn van illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Leiden Drie mannen aangehouden na melding inbraak
Politie Hollands Midden heeft op maandag 14 november rond 15.00 uur drie mannen aangehouden nadat zij een melding had gekregen dat er mogelijk werd ingebroken aan de Haagweg. Het gaat om twee Rotterdammers van 23 en 25 jaar oud en één Katwijker van 32 jaar oud.
De politie kreeg die middag een melding van een getuige die een klap had gehoord. Vervolgens zag de getuige dat er een caravan op zijn kant lag en dat er drie personen naast stonden. De getuige vermoedde dat de drie mannen aan het inbreken waren.
De politie ging ter plaatse en zag de drie mannen. Zij gingen er bij het zien van de politie vandoor. Na een achtervolging kon de eerste verdachte, de 23-jarige Rotterdammer, worden aangehouden op het plein aan de Hasebroekstraat. De 25-jarige verdachte werd aangehouden op de Potgieterlaan en de derde man op de brandtrap bij het appartementencomplex op de Hasebroekstraat. Bij de 32-jarige man werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.
De eigenaar vertelde dat zijn caravan aan het begin van de middag nog rechtop stond. Hij heeft aangifte van vernieling gedaan. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. Zij zet haar onderzoek voort en maakt proces-verbaal op tegen de mannen.

Gouda Twee verdachten van poging inbraak aangehouden
Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 15 november rond 04.00 uur twee verdachten van inbraak aangehouden aan de Slappendel. Het gaat om twee mannen uit Maassluis van 19 en 21 jaar.

De politie kreeg die nacht de melding binnen van een getuige die zag dat twee mannen de deur probeerden open te breken van een winkel aan de Kleiweg.
De politie ging ter plaatse. Zij zag de twee verdachten aan de Slappendel en kon hen gelijk aanhouden. Bij de winkel zag de politie dat er braakschade was. De verdachten hadden geen breekvoorwerpen bij zich en daarom zocht de politie onder voertuigen of daar mogelijk iets lag. Zij trof toen twee breekijzers aan. Deze zijn in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Leiden Politie zoekt getuigen aanrijding meisje op fiets
Politie Leiden is op zoek naar getuigen van een ongeval dat plaatsvond op donderdag 10 november tussen 08.30 uur en 08.45 uur.
Een 15-jarig meisje uit Leiden fietste naar school over het fietspad naast de Vijf Meilaan. Toen zij de kruising met de Bachstraat naderde, zag zij een witte auto aankomen rijden vanuit de Bachstraat. Het meisje dacht dat de auto haar voorrang gaf en reed de kruising op. De auto reed door en er ontstond midden op de kruising een botsing. Het meisje viel op de grond. De auto reed door richting de Churchilllaan in Leiden.
Een voorbijrijdende fietsster hielp daarna het meisje overeind. Later bleek dat zij haar voet had gekneusd.
In de auto zaten een man en een vrouw. De vrouw droeg een zwarte hoofddoek. De man had een volle, donkere baard en was ongeveer 50 jaar oud. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Leiden Politie zoekt getuigen van schennispleger
De politie is op zoek naar getuigen van een schennispleging op zaterdag 12 november omstreeks 17.30 uur.
En man zou op het speeltuintje tussen De Wetstraat en de Reitzstraat, nabij het spoor, schennis hebben gepleegd.

Het signalement van de man:
- Noord-Afrikaans uiterlijk.
- Tussen de 30 en 35 jaar.
- Tussen de 1.75 en 1.80 meter.
- Zwart haar


De man is weggereden op een grijze herenfiets. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326