Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 15 november 2011

Gehandicapten Sportvereniging Alkmaar in beweging

Gehandicapten Sportvereniging Alkmaar (GSA) viert haar 40-jarig jubileum. Wethouder Hagen (Trots op Nederland) werd uitgenodigd om mee te doen met een clinic rolstoeldansen. Dit is naast zwemmen, één van de activiteiten die de vereniging organiseert.

Wethouder Martin Hagen benadrukt het belang van bewegen. "Bewegen is gezond en noodzakelijk voor iedereen. Zeker voor mensen die rolstoelgebonden zijn. Daarnaast is deelname aan het maatschappelijke leven belangrijk. GSA staat open voor nieuwe leden en heeft altijd behoefte aan vrijwilligers om activiteiten mogelijk te maken. Daarom een oproep aan iedereen: zet u in als vrijwilliger voor een gehandicapte sporter!", aldus de wethouder.

Een nieuwe lente, een nieuw geluid

In het collegeprogramma 2011-2014 "Een nieuwe lente, een nieuw geluid" geeft het college aan sociale stad te willen zijn. Ze hecht grote waarde aan maatschappelijke deelname van en zorg voor mensen met beperkingen. Dit gebeurt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook zet het college in op vrijwilligerswerk. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de Alkmaarders van 18 jaar en ouder al vrijwilligerswerk doet. Het college wil dit percentage verhogen door het verbeteren van ondersteuning aan vrijwilligers.

De vereniging

De Gehandicapten Sportvereniging Alkmaar telt 50 leden. Zij komen uit Alkmaar en omliggende gemeenten. Naast het rolstoeldansen en zwemmen worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zonder de inzet van vrijwilligers is dit niet mogelijk. Vandaar de oproep van de wethouder in zijn toespraak.