VerkeersInformatieDienst

A15 volledig afgesloten ter hoogte van Tiel

15 november 2011, 15:44
Weggebruikers richting Gorinchem kunnen dinsdagmiddag geen gebruik maken van de A15 vanuit Nijmegen. Vanwege een ongeval waarbij twee vrachtwagens betrokken zijn is de rijbaan in zijn geheel afgesloten ter hoogte van Tiel.

Het was al vanaf 14:00 uur filerijden op de A15 Nijmegen - Gorinchem. Er gebeurde even voor 14:00 uur namelijk een ongeval tussen de afslag Tiel-West en Wadenoijen. Hiervoor werd de linkerrijstrook afgesloten, wat al snel een file van 5 kilometer opleverde. Aangezien een onderzoek naar de toedracht van dit ongeval noodzakelijk was, nam de afwikkeling een hoop tijd in beslag. Rond 15:15 uur ging het daarna volkomen mis in de staart van de file.

Één van de betrokken chauffeurs raakte bekneld in zijn cabine en er zijn bronnen die melden dat een van de vrachtwagens kampt met een lekkage. Wat voor vloeistof er precies op de rijbaan terecht is gekomen is vooralsnog onduidelijk. Al deze factoren maakt dat het zeer waarschijnlijk is dat de A15 richting Gorinchem nog geruime tijd afgesloten zal blijven.

Rijkswaterstaat had in verband met de ontstane file achter Wadenoijen al een omleiding ingesteld voor het verkeer richting Rotterdam. Omrijden is na de rijbaanafsluiting helemaal noodzakelijk. Verkeer kan vanaf het knooppunt Valburg via de A50 en de A12 (volg Utrecht).