NOC*NSF


Arnhem, 15 november 2011

NOC*NSF en TNO dragen belang in ISA Sport over aan Kiwa

NOC*NSF en TNO Bedrijven B.V. hebben hun aandelen in het Instituut voor Sportaccommodaties B.V. (ISA Sport) overgedragen aan kwaliteitszorgbedrijf Kiwa Nederland B.V. NOC*NSF blijft als koepel van sportbonden een centrale kwaliteitsbewakende rol spelen door het vaststellen van normen (sport- en materiaaltechnisch), het bepalen van de wijze van keuren en het certificeren van keuringsinstituten op dit vakgebied in Nederland. Voor NOC*NSF is deze stap een gevolg van de keuze om zich meer te concentreren op de kerntaken.

NOC*NSF en TNO zijn zeer verheugd dat zij na een uitgebreide oriëntatie in Kiwa de partij hebben gevonden die het beste aansluit bij de strategie van ISA Sport. Kiwa Nederland B.V. (Kiwa) en het Instituut voor Sportaccommodaties B.V. (ISA Sport) vormen daarmee een team op het gebied van testen, inspecteren en certificeren van sportvloeren, zoals kunstgrasvelden. ISA Sport is marktleider op dit gebied en wordt erkend door NOC*NSF, de Nederlandse sportbonden en vele internationale sportbonden, zoals de FIFA (voetbal), FIH (hockey), ITF (tennis), IRB (rugby) en IAAF (atletiek).

ISA Sport is in 1959 opgericht door NOC*NSF (destijds NSF), met als doelstelling het garanderen van goede, duurzame en veilige sportvoorzieningen middels het realiseren van een kwaliteitsstandaard voor Nederlandse sportaccommodaties. In 2006 is TNO Bedrijven B.V. als aandeelhouder toegetreden tot ISA Sport. De belangrijkste activiteit van ISA Sport is het keuren van en adviseren over sportaccommodaties en het ondersteunt deze activiteiten met labtesten. Deze samenwerking met Kiwa biedt ISA Sport de mogelijkheid gebruik te maken van de expertise, marktkennis en het (internationale) netwerk van Kiwa. Voor Kiwa is de samenwerking een waardevolle uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten en het dienstenpakket, in een voor Kiwa nieuwe markt.

"Door de samenwerking met Kiwa kunnen wij gebruik maken van de expertise en het netwerk van een grote speler op het gebied van testen en certificeren. Dat biedt ISA Sport vele nieuwe mogelijkheden voor de toekomst, ook internationaal", aldus Ties Joosten, directeur ISA Sport.

"ISA Sport opereert in een nieuwe markt voor Kiwa, maar met activiteiten die ons meer dan bekend zijn, namelijk testen en certificeren. Dit biedt Kiwa de unieke gelegenheid om deze voor ons nieuwe markt te betreden en met behulp van ons netwerk de activiteiten van ISA Sport verder te internationaliseren", reageert Paul Hesselink, CEO van Kiwa.

Kiwa
Kiwa is een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat voortdurend bezig is om processen, producten, personeel en organisaties te verbeteren. Dat wordt gedaan door het aanbieden van certificatietrajecten, training, inspectie, onderzoek en technologische kennis. Kiwa is actief in vrijwel alle marktsegmenten, variërend van energie- en drinkwatervoorziening, de bouw, tot agro-food en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kiwa heeft meer dan 1.000 hooggekwalificeerde medewerkers in ruim 30 vestigingen in acht Europese landen en China.

ISA Sport
Net als Kiwa bestaat ISA Sport al ruim 60 jaar. ISA Sport is een onafhankelijk en professioneel kennisinstituut voor kwalitatief goede, duurzame en veilige sportaccommodatie en is gevestigd op Papendal. Van hieruit bedient ISA Sport de Nederlandse markt en haar internationale netwerk van eigen vestigingen (Scandinavië) en business partners.

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem