Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1 Bestemmingsplan Papendorp
Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Papendorp. Het bestemmingsplan maakt diverse nieuwe ontwikkelingen mogelijk in het gebied, zoals de transformatie van een bestaand bedrijfspand in een hotel en de ontwikkeling van een nieuw hotel. Naar verwachting wordt het ontwerpbestemmingsplan eind dit jaar ter visie gelegd. Belanghebbenden kunnen het plan dan gedurende 6 weken inzien en een reactie geven. Papendorp ligt in het zuidoosten van Leidsche Rijn tussen de A2, de A12, het Amsterdam Rijnkanaal en aan de noordkant de Taatsendijk.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48


2 Bestemmingsplan Heycopzone, Vleuterweide
Het college heeft vandaag ingestemd met het bestemmingsplan Heycopzone, Vleuterweide. Dit bestemmingsplan maakt de afronding van de inrichting van dit groengebied mogelijk. Er komen onder andere speelplekken en- voorzieningen voor de jeugd vanaf 12 jaar. Het ontwerpbestemmingsplan Heycopzone, Vleuterweide heeft van 24 maart tot en met 4 mei 2011 voor zienswijzen ter inzage gelegen. Er zijn 24 zienswijzen ingediend, die tot aanpassing van het bestemmingsplan hebben geleid. Het bestemmingsplan wordt nu ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48


3 Bestemmingsplan Prozeeterrein, Hoograven
Er komen 130 woningen op het voormalige Prozeeterrein in Hoograven. Het college heeft vandaag ingestemd met het bestemmingsplan. Dit plan maakt het mogelijk om woningen, 150 m2 horeca en andere commerciële voorzieningen te realiseren op het voormalige Prozeeterrein. Het bestemmingsplan is de vertaling van het eerder door de gemeenteraad vastgestelde Stedenbouwkundig Plan van Eisen. Het ontwerpbestemmingsplan Prozeeterrein, Hoograven heeft van 4 augustus tot en met 14 september 2011 voor zienswijzen ter inzage gelegen. Er zijn drie zienswijzen ingediend, die tot aanpassing van het bestemmingsplan hebben geleid. Er waren zorgen over het bouwverkeer tijdens de werkzaamheden. Hier worden nog nadere afspraken over gemaakt met de aannemer. Het bestemmingsplan wordt nu ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48