Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIERSTICHTING HET GOEDE DOEL VAN HET JAAR

Bussum, 15 november 2011 - De Nierstichting is in de vierde editie van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs door het publiek benoemd tot 'Het Goede Doel van het Jaar 2011' en mag deze eervolle titel een jaar lang dragen. De verkiezing is een jaarlijks initiatief van ANBO en de publieke omroep MAX. De ANBO MAX Goede Doelen Prijs is in het leven geroepen om het goede werk dat goede doelen verrichten onder de aandacht te brengen. De Nierstichting streeft naar een toekomst met zo weinig mogelijk nierziekten én een betere toekomst voor nierpatiënten.

In totaal zijn twaalf goede doelen voorgedragen om mee te dingen naar de titel 'Het Goede Doel van het Jaar 2011'. De eerste voorronde leverde acht genomineerden op. Een tweede voorronde resulteerde in de drie finalisten: de Nierstichting, de Leprastichting en het Reumafonds. "Wij zijn ontzettend blij met de titel 'Het Goede Doel van het Jaar 2011' en de waardering die het Nederlandse publiek hiermee uitspreekt voor het werk dat de Nierstichting verricht", reageert Tom Oostrom, algemeen directeur van de Nierstichting. "Het is een extra stimulans in ons streven om onze doelen te realiseren. Bovendien is deze eervolle titel een enorme opsteker voor alle vrijwilligers van en betrokkenen bij de Nierstichting die ons werk mede mogelijk maken".

Steun van het publiek
De uitslag is vandaag live bekend gemaakt in het televisieprogramma 'Tijd voor MAX'. Sinds 1 juni kon het Nederlandse publiek haar stem uitbrengen op de genomineerde goede doelen. Topschaatster Ireen Wust, ambassadeur van de Nierstichting, heeft zich ingezet om de nominatie en het werk van de Nierstichting bekend te maken bij het publiek. In totaal zijn ruim 55.000 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar de Nierstichting, die de titel 'Goede Doel van het Jaar 2011' voor een jaar mag dragen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het werk van de Nierstichting, nierziekten, leven met een nierziekte en/of over hoe u ons kunt helpen? Kijk dan op www.nierstichting.nl.


- EINDE PERSBERICHT -