Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Maarssen helpt Outjo

Donderdag 10 november nam waarnemend burgemeester Van 't Veld de nieuwe folder van de Stichting Ontwikkelingsproject Maarssen Outjo (SOMO) in ontvangst. SOMO is een stichting die zich toelegt op armoedebestrijding in Outjo, een kleine stad in Namibië.

Met behulp van financiële steun van inwoners, bedrijven en instellingen uit Maarssen en daarbuiten helpt SOMO vooral de jeugd van Outjo. Voorbeelden zijn het school- en het voedselproject, waardoor 150 kinderen in Outjo na afloop van de schooldag een warme maaltijd krijgen.

Burgemeester Van 't Veld: "Ik vind het fantastisch dat inwoners van Stichtse Vecht bereid zijn zich in te zetten voor mensen die het zwaar hebben in een ander deel van de wereld. Dankzij uw hulp kunnen kinderen in Outjo naar school, zodat zij later de kennis hebben om hun eigen gemeenschap vooruit kunnen helpen. Dergelijke projecten draag ik een warm hart toe. Ik geloof echt dat het goed is om de eigen kracht van mensen te stimuleren, zodat ze mondig worden en zelfredzaam, waar ze ook wonen."