Reeds meer dan 30 debuten bevestigd voor het Los Angeles Autosalon voor 2011

Persbericht van PR Newswire

LOS ANGELES, August 3, 2011 /PRNewswire/ --

Met 17, en steeds meer, wereldpremières toe te voegen aan de Persvoorstellingen op 16 en 17 november.

Het autosalon van Los Angeles kondigde vandaag aan dat het meer dan 50 voertuigen verwacht die hun debuut zullen maken op de Persvoorstellingen op 16 en 17 november. Met nog vier maanden te gaan tot de show, zijn reeds 17 belangrijke werelddebuten en een vergelijkbaar aantal Noord-Amerikaanse debuten bevestigd, en er zullen er binnenkort nog meer aangekondigd worden. Komende uit het momentum van de show van 2010 en historische evoluties in de industrie, gaat het autosalon van Los Angeles verder met het uitbreiden van haar rol als leidende tentoonstelling voor brandstofefficiënte voertuigen, inclusief elektrische voertuigen en andere baanbrekende, alternatieve brandstoftechnologieën. Het Salon blijft ook attent maken op innovaties in design, luxe, prestatie alsook op vooruitstrevende technologieën.

De aantrekkingskracht van het salon onderstrepend, komen alle merken die er vorig jaar bij waren terug, met een belangrijk aantal fabrikanten die de tenoonstellingsruimten komen opsmukken en verbeterde functies toevoegen met meer interactieve inhoud en ervaringen.

"De boodschap is dit jaar zeer duidelijk," zei Andy Fuzesi, Algemeen Directeur, LA Auto Show (autosalon van Los Angeles). "De autoindustrie wint vaart en het autosalon van Los Angeles is een belangrijke plaats voor de fabrikanten om hun innovaties die het voortouw nemen te lanceren."

Debuten komen van autofabrikanten van over de hele wereld nu de dramatische verschuivingen in de industrie zich beginnen te stabiliseren en de Noord-Amerikaanse markt zich herstelt. Het resultaat is een belangrijk aantal nieuwe producten die vorm blijven geven aan de toekomst van mobiliteit. Ford alleen al zal drie werelddebuten aanbieden, General Motors zal er twee ontsluieren en Fiat, Mitsubishi, Subaru en Volkswagen zullen ook belangrijke wereldpremières tonen.

Hyundai heeft reeds publiekelijk twee wereldpremières aangekondigd, inclusief de Elantra Coupe, die haar product line-up uitbreidt naar het compacte coupésegment en de Azera die haar bijna-luxe segment aanvult.

Talrijke wereldpremières door luxemerken worden ook verwacht dit jaar, inclusief de Infiniti JX Crossover (2013) een totaal nieuwe, middenklasse crossover met 7 zitplaatsen die meer brandstofefficiënt is dan de huidige optie met 7 zitplaatsen. Andere werelddebuten zijn bevestigd door Porsche, Mercedes-Benz and Lincoln.

De vermelde Noord-Amerikaanse debuten stoken ook de speculatie op en beloven enige verrassingen, inclusief verscheidene Noord-Amerikaanse voertuigdebuten van Audi. Ook zal BMW zijn BMW i conceptvoertuig voor de eerste maal tonen aan de hele natie. Deze twee volledig nieuwe voertuigen - de BMW i3 en i8 -zullen beschikken over elektrische en range-extender IC/elektrische motor en zullen de eerste twee voertuigen zijn van het innovatieve nieuwe merk van duurzame voertuigen van het bedrijf. Mazda zal haar nieuwe CX-5 crossover, een volledig nieuwe SUV met de SKYACTIVaandrijvings- en chassistechnologieën van de onderneming voorstellen, terwijl Volvo zal debuteren met een baanbrekend conceptvoertuig.

Het autosalon van Los Angeles is reeds erkend als een salon dat de nieuwste milieuvriendelijke voertuigen tentoonstelt. Groen nieuws is een verwacht item geworden met jaarlijks de Green Car of the Year(R) award (prijs voor de groene auto van het jaar), de Green Car Ride and Drive (groen autorijden en aandrijven) en de Nielsen Automotive Green Marketer of the Year award (Nielsen-prijs voor de industriemarketeerder van het jaar). Maar dit jaar wordt er op het salon ook een toename verwacht van boeiende verhalen over nieuwe ontwikkelingen in geavanceerde technologie, inclusief afstandsbediening van voertuigen, dataservices in het voertuig zelf, genetwerkte entertainmentsystemen, autonome rijbediening en meer.

Over het autosalon van Los Angeles

Als het eerste grote Noord-Amerikaans autosalon van het seizoen, zal het autosalon van Los Angeles 2011 enkele van de belangrijkste nieuwe voertuigdebuten presenteren en de toon zetten voor de rest van het jaar. De data zijn als volgt: 16 en 17 november voor de pers en van 18 tot 27 november voor het publiek. Mediaregistratie start op 13 september. Na de persdagen wordt het salon een van de drukst bezochte publieke autoshow ter wereld. Volg het autosalon van Los Angeles via Twitter op twitter.com/LAAtoShow om het laatste salonnieuws en -informatie te ontvangen, of bezoek onze Facebookpagina op facebook.com/LosAngelesAutoShow en registreer op LAAutoShow.com om op de hoogte te blijven.

Los Angeles Auto Show

CONTACT: Jessica Schmidt van Rogers Ruder Finn, +1-310-552-4177,laautoshow@rogersruderfinn.com, voor het Los Angeles Autosalon