Gemeente Valkenswaard


Herinrichting Klinkerstraat

De herinrichting van de Klinkerstraat zal op korte termijn opgepakt worden. De werkzaamheden gaan van start op woensdag 16 november en zullen vóór de kerstvakantie gereed zijn.

In de Klinkerstraat worden parallel aan de rijbaan liggende parkeerhavens aangelegd. De geveltuintjes blijven behouden. Verder wordt de riolering van de oudere woningen vernieuwd tot aan de perceelsgrens. Ook de lantaarnpalen worden vernieuwd, zodat ze voldoen aan de eisen van het politiekeurmerk voor (sociaal) veilige straatverlichting. In verband met de werkzaamheden wordt de Klinkerstraat vanaf 16 november afgesloten voor doorgaand verkeer. Naar mate het werk vordert gaat de weg in gedeelten weer open.

Tot slot wordt zowel het trottoir bij de nieuwbouwappartementen (op de hoek met de Eindhovenseweg), als het tegenoverliggende trottoir aangepakt en voorzien van nieuw materiaal. Deze werkzaamheden zullen in 2012 plaatsvinden, na afronding van de bouwactiviteiten.

Intstellen eenrichtingsverkeer

Zoals ook met de bewoners besproken is, komt er eenrichtingsverkeer in de Klinkerstraat, vanaf de Haagstraat in de richting van de Eindhovenseweg. Het college heeft onlangs het verkeersbesluit daartoe genomen. Dit besluit wordt 9 november gepubliceerd op de gemeentepagina in de Kempener Koerier en op deze website en ligt vanaf 10 november ter inzage.

Informatie

Bewoners/bedrijven ontvangen binnenkort een brief van de aannemer met informatie over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van hun pand.

Met eventuele vragen kunt u terecht bij de heer D. Geerts van team Ruimtelijke ontwikkeling en economie van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083636.


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444