Kamer van Koophandel

Studenten in debat met bekende ondernemers

vrijdag 11 november 2011

'Grenzeloos ondernemen'. Dat is motto van het tweede Estafettedebat dat studenten van onderwijsinstellingen in Breda, Tilburg en Eindhoven op woensdag 16 november houden met landelijk en regionaal bekende ondernemers. Nieuw dit jaar is dat ook studenten van ROC en Fontys Eindhoven meedoen en meedingen naar de titel 'debater van GEW2011'.

De estafette wordt woensdag om 16.00 uur afgesloten met een slotdebat in Tilburg. De debatten worden geleid door diverse debaters, onder wie Jerre Maas van Presensatie. Studenten komen op diverse onderwijslocaties in actie. De debatten daar zijn toegankelijk voor medestudenten. Het slotdebat in de raadszaal van het gemeentehuis aan het Stadhuisplein in Tilburg is openbaar.

Het doel van de debatten is om onder studenten in diverse steden in Brabant aandacht te besteden aan ondernemerschap. Dit in het kader van de Global Entrepreneurship Week die van 14 tot en met 18 november 2011 wordt gehouden.
De organisatie van het Estafettedebat is in handen van het Brabant Center of Entrepreneurship (een samenwerkingsverband van de universiteiten van Tilburg en Eindhoven) en de Kamer van Koophandel Brabant en wordt ondersteund door de gemeente Tilburg.

Het Estafettedebat is een unieke samenwerking tussen de onderwijsinstellingen: NHTV Breda; AVANS Breda; Fontys Eindhoven; ROC Eindhoven; ROC ter Aa; Technische Universiteit
Eindhoven;Scholengemeenschap De Rooi Pannen Tilburg; ROC Tilburg en Tilburg University.

Bron: KvK Brabant