Gemeente Dirksland


Feestelijke publieksopening verlenging tracé historische tramlijn Brouwersdam

Op woensdagmiddag 16 november 2011 wordt de verlenging van de historische RTM-lijn feestelijk geopend voor publiek. Burgemeester Van de Velde van de gemeente Goedereede zal de officiële openingshandeling verrichten op het terrein van het RTM museum in Ouddorp. Iedereen is van harte welkom om bij het museum als één van de eersten een ritje in een historische tram over het nieuwe tracé te maken. Tussen 14.00 en 17.00 uur worden in het museum diverse festiviteiten voor jong en oud georganiseerd. Het museum kan kosteloos worden bezocht.

RTM tramlijn
Vanaf medio november is het tracé 1600 meter langer en kunnen passagiers vanaf het museum doorrijden tot de halte bij de openbare aanleghaven West Répart bij Scharendijke. Met deze uitbreiding bestrijkt de tramlijn straks de gehele Brouwersdam. De RTM tramlijn is een begrip op de Brouwersdam. Duizenden mensen, van jong tot oud, maken gebruik van deze lijn en pakken de kans om ook in deze moderne tijd te genieten van een ritje met een diesel- of stoomlocomotief.

Â

Historisch materieel
Op het tracé rijdt uitsluitend materieel van de vroegere Rotterdamsche Tramweg Maatschappij. Baan, materieel en het museum worden beheerd en onderhouden door vrijwilligers, die het als hun taak zien om het publiek te laten ervaren hoe eens een groot stoomtrambedrijf eruit heeft gezien. Op 14 februari 1996 is het museumtram-traject tussen De Punt en de Kabbelaarsbank in gebruik genomen.

Â

ZOG-project
Dit initiatief is een project uit het uitvoeringsprogramma Zicht op de Grevelingen om de Brouwersdam te ontwikkelen tot een toeristische destinatie. Het project is een samenwerking tussen het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen, Stichting RTM Museum en de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goedereede en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid en de Provincie Zeeland in het kader van de Stimuleringsregeling Voordelta.

Â

Programma
14:00 uur Welkom en ontvangst
14:15 uur Openingshandeling door Burgemeester Van de Velde, gemeente Goedereede. Diverse doorlopende activiteiten in het museum. Tramritten. 17:00 uur Einde programma

Â

Locatie: RTM Museum,G.C. Schellingerweg 2, Ouddorp, De Punt West (bij het begin van de Brouwersdam)
Â