Gemeente Den Haag

Commissie spreekt over de Actie Doubletstraat

De commissie Bestuur spreekt op woensdag 16 november onder meer over de Actie Doubletstraat, de brandweer en het Crisisplan Veiligheidsregio Haaglanden. Verder spreekt de raad over de Stationsweg, weglek rendabelen en het Bestuursakkoord.

Actie Doubletstraat

De commissie start met het evalueren van de Actie Doubletstraat. Op 8 april 2011 werd in de Doubletstraat door politie, gemeente en Openbaar Ministerie een grote handhavingsactie gehouden. Het doel van de actie was het terugdringen van mensenhandel.

Brandweer Den Haag

Vervolgens spreekt de commissie over de evaluatie aanrij-/ opkomsttijden en rooster Brandweer Den Haag. In 2010 is de raad geïnformeerd over het besluit om voor de aanrij- en opkomsttijden van de brandweer aansluiting te zoeken bij de daarvoor geldende landelijke normen. Er was toegezegd de ervaringen daarmee te evalueren.

Veiligheidsregio Haaglanden

Daarna spreekt de commissie over Regionaal Beleidsplan en Regionaal Crisisplan Veiligheidsregio Haaglanden. Het Regionaal Beleidsplan gaat in het bijzonder om de crisisbeheersing en rampenbestrijding. Het Regionaal Crisisplan is een operationeel plan voor de geïntegreerde aanpak van incidenten, calamiteiten, rampen en crises.

Stationsweg

Hierna stelt de commissie vragen over de gebiedsaanwijzing Stationsweg e.o. Sinds 1995 geldt voor een gebied rond station HS een aanwijzing tot `noodgebied'. Het gebied is aangewezen in verband met overlastproblematiek, veroorzaakt door de aanwezigheid van handelaren in en gebruikers van harddrugs. Er wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingen van het gebied.

Weglek rendabelen

Bij de apparaatskostenbezuiniging van 48 miljoen is aangegeven dat er maximaal 10 miljoen aan weglek rendabelen zou zijn. Dit houdt in dat de bezuiniging tot lagere apparaatslasten leidt, maar ook tot lagere baten.

Bestuursakkoord

Ten slotte bespreekt de commissie het Bestuursakkoord.

De vergadering start om 13.30 uur en vindt plaats in de raadzaal. De vergadering is live te volgen via www.denhaag.nl/mijnraad.