Gemeente Hardenberg

Informatiemarkt over ontwikkelingen Dedemsvaart

11 november 2011

Op woensdag 16 november 2011 vindt tussen 18.30 en 20.30 uur in Gebouw 't Centrum in Dedemsvaart een informatiemarkt plaats over diverse ontwikkelingen in Dedemsvaart. Zo is er informatie over het nieuwe bestemmingsplan voor de kern Dedemsvaart en de ontwikkeling van het Multifunctioneel Centrum (MFC).

Daarnaast kunnen belangstellenden meer te weten komen over Shared Space, het Masterplan Centrum Dedemsvaart en het geplande woongebied Bransveen. Medewerkers van de gemeente geven een toelichting en belangstellenden kunnen vragen stellen.

De gemeente Hardenberg heeft voor de kern van Dedemsvaart een nieuw geactualiseerd bestemmingsplan gemaakt. Nu geldt in dit gebied nog een lappendeken van verschillende bestemmingsplannen. In het nieuwe bestemmingsplan krijgen de verschillende functies in het gebied, zoals wonen, openbaar groen en verkeer, een passende actuele bestemming.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gehele kern van Dedemsvaart, met uitzondering van ontwikkellocaties in Dedemsvaart. De deelgebieden uit het Masterplan Centrum Dedemsvaart, het geplande woongebied Bransveen, bedrijventerrein Mercator, de nieuwbouw van het Vechtdalcollege, de toekomstige uitbreiding van bedrijventerrein Rollepaal en de wijk Kotermeerstal en het terrein van de voormalige RWZI zijn niet opgenomen in dit bestemmingsplan omdat dit ontwikkellocaties zijn.

Tijdens de informatiemarkt kunnen belangstellenden het voorontwerp-bestemmingsplan bekijken en hier vragen over stellen. Ook is er een formulier verkrijgbaar om een inspraakreactie te geven op het voorontwerpbestemmingsplan.

MFC Dedemsvaart
Tijdens de informatiemarkt kunnen belangstellenden ook een beeld krijgen van hoe het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) er misschien uit gaat zien door de eerste impressies te bekijken. De gemeente Hardenberg wil op de huidige locatie van Gebouw 't Centrum een nieuw MFC realiseren om zo de leefbaarheid en betrokkenheid binnen het dorp vergroten.

Diverse organisaties op het terrein van welzijn, sport, zorg, cultuur en sociaal-maatschappelijke thema's gaan er samenwerken. Het nieuwe MFC biedt ook ruimte voor bijeenkomsten, trainingen, spreekuren of cursussen. Om de bouw van het MFC mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het voorontwerp van dit bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage. U kunt het bestemmingsplan tijdens de informatiemarkt bekijken en vragen stellen.

Shared Space
De Julianastraat in Dedemsvaart is een Shared Space gebied en ook de Wisseling wordt momenteel ingericht als Shared Space gebied. Shared Space legt de verantwoordelijkheid voor verkeersveilig gedrag bij de weggebruikers zelf. Om verblijven in het Shared Space gebied voor iedereen prettig te maken en te houden, zijn er ook spelregels voor voetgangers, fietsers, scooters en automobilisten. Tijdens de informatiemarkt wordt uitgelegd wat Shared Space is en wat de spelregels in het gebied zijn.

Bransveen
De gemeente wil aan de zuidkant van Dedemsvaart het woongebied Bransveen ontwikkelen. In het hele gebied is ruimte voor ongeveer 380 woningen. In de eerste fase is ruimte voor 181 vrijstaande, twee-onder-een-kap en rijenwoningen. Bransveen wordt een groene, duurzame en overzichtelijke buurt.

Dichtbij het centrum van Dedemsvaart met al z'n voorzieningen, maar met het karakter van het groene buitengebied. Tijdens de informatiemarkt zijn de meest recente stedenbouwkundige schetsen te zien.

Masterplan Centrum Dedemsvaart
Tenslotte is er informatie over het Masterplan Centrum Dedemsvaart. Dit is een overkoepelend plan voor de ontwikkeling van het centrum van Dedemsvaart in de komende 20 jaar. In het plan zijn ontwikkelingen voor de onderdelen stedenbouw, het woon- en winkelprogramma, verkeer, parkeren en openbare ruimte uitgewerkt.

De informatiemarkt vindt plaats op woensdag 16 november 2011 tussen 18.30 en 20.30 uur in Gebouw 't Centrum in Dedemsvaart. De koffie staat klaar. Belangstellenden zijn van harte welkom om de diverse plannen te bekijken en vragen te stellen.