Port of Rotterdam

Datum 15-11-2011
Bron Overig ©

Eerste steen nieuwe brandweerkazerne Maasvlakte

Woensdag 16 november wordt het startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe kazerne van de Gezamenlijke Brandweer op de rand van de 1e en 2e Maasvlakte aan de Europaweg.

De heer A. Aboutaleb (voorzitter Openbaar Lichaam Gezamenlijke Brandweer) zal om 14.45 uur de eerste steen leggen.

Ingenieursbureau IOB is verantwoordelijk voor de directievoering en Aannemingsbedrijf van den Nieuwendijk, Barendrecht Elektra en Korporaal Installatietechniek zijn de verantwoordelijke aannemers voor respectievelijk de bouw van het pand en de aanleg van elektra en leidingwerk.

Met de nieuwe kazerne wordt door de Gezamenlijke Brandweer, in samenwerking met het Havenbedrijf en de gemeente Rotterdam, ingespeeld op de uitbreiding van de haven met de 2e Maasvlakte. De haven wordt hierdoor veel groter, en de route naar MOT, Euromax en GATE (de bedrijven aan de noordzijde van de Yangtzehaven) wordt verlegd naar de nieuwe buitencontour van de 2e Maasvlakte. Dit gebeurt omdat de Yangtzehaven eind volgend jaar wordt doorgetrokken van de 1e naar de 2e Maasvlakte. De nieuwe kazerne wordt ter hoogte van Euromax gebouwd en is daardoor ook dichtbij de toekomstige industrie op de 2e Maasvlakte gesitueerd. Hierdoor blijven de vereiste aanrijdtijden in stand, en blijft de brandweerzorg in deze omgeving gewaarborgd.