Gemeente Eindhoven

24 uur per dag werken aan de Hovenring

Vanaf woensdag 16 november 2011 kan de aannemer van de Hovenring, als dat nodig is, 24 uur per dag werken aan de Hovenring. Dit is nodig om de deadline van 30 december 2011 te halen. Fietsers en voetgangers moeten nog tot eind mei 2012 wachten voordat ze via de hangende rotonde van de Hovenring kunnen reizen.

Planning

Er wordt hard gewerkt aan de Hovenring. Sinds 15 oktober heeft de aannemer de mogelijkheid om op werkdagen én `s zaterdags van 07.00 uur tot 23.00 uur te werken.
De productie van de stalen onderdelen van de pyloonbrug in de fabriek heeft echter meer tijd nodig dan verwacht. Dit wordt mede veroorzaakt door de hoge kwaliteitseisen die de gemeente aan de Hovenring stelt. Ook neemt de kans op slechte weersomstandigheden richting het einde van het jaar toe. Om er alles aan te doen om de rijbanen voor auto's toch op 30 december 2011 open te stellen gaat de aannemer met grote regelmaat 24 uur per dag werken. De aannemer heeft de mogelijkheid om vanaf 16 november 2011 te werken vanaf maandag 07.00 uur tot zondag 07.00 uur. Werkzaamheden tussen 23.00 uur en 07.00 uur worden zo veel mogelijk beperkt.

Te verwachten overlast

Helaas kan niet voorkomen worden dat er geluidsoverlast gaat ontstaan. Het geluid komt voornamelijk van rijdende kranen en vrachtauto's, aggregaten, lassen, slijpen en samenstellen van de stalen onderdelen. Om de overlast tot een minimum te beperken mogen er na 23.00 uur alleen las- en slijpwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit zijn werkzaamheden die weinig geluid produceren. Ook de verlichting van de bouwplaats wordt zodanig geplaatst dat de omgeving er zo min mogelijk last van heeft.