Politie Drenthe

Woensdag 16 november 2011

Provincie Drenthe, 16-11-2011

Rijbewijzen snelheidsovertreders ingevorderd

COEVORDEN De politie heeft dinsdagmiddag een 40-jarige automobilist uit Nieuw-Amsterdam aangehouden. De man reed over de N376 toen hij een snelheidscontrole passeerde. De man reed daar met een snelheid van 135 km/u waar 80 km/u de maximum toegestane snelheid is. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

NIEUW BUINEN De politie heeft dinsdagavond een 38-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen aangehouden. De man reed over de N379 toen hij ter hoogte van Nieuw-Buinen een snelheidscontrole passeerde. De man reed dat met een snelheid van 131 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagochtend een 28-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man reed over de Lomanlaan en was met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Hij kon vervolgens de tegemoetkomende 39-jarige automobilist uit Hoogeveen niet meer ontwijken en botste tegen hem. Uit onderzoek bleek dat de 28-jarige man uit Hoogeveen te veel alcohol had gedronken. Hij werd eerst ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis. Daar werd de man gevraagd een blaastest te doen. Hij blies een A (alert). De man wilde zijn vonnis niet afwachten en nam de benen. Na een korte achtervolging kon de man op de parkeerplaats worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 245 ug/l. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie controleert bromfietsers in Emmen

EMMEN De politie heeft dinsdagochtend een bromfietscontrole gehouden op de Kerkhoflaan in Emmen. Circa 30 bromfietsers zijn die ochtend gecontroleerd. 12 bromfietsers zijn bekeurd voor overschrijding van de constructiesnelheid. Van een aantal is het kentekenbewijs ingenomen. Deze bestuurders hebben vier weken de tijd om hun bromfiets voor een hercontrole aan te bieden.

Man rijdt tegen boom

ZWIGGELTE De politie heeft dinsdagochtend hulp verleend bij een eenzijdig ongeval. Een 57-jarige automobilist uit Westerbork reed over de Klateringenweg in de richting van Zwiggelte toen hij onwel werd en in een bocht rechtdoor reed. Hij reed rakelings langs een boom en een lantaarnpaal en daarna door een afrastering van een weiland. Via dat weiland kwam de man tot stilstand tegen een boom welke aan de kant van de weg stond. De man was bij kennis, maar had verwondingen aan zijn gezicht en handen. Hij is overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Politie controleert verkeer N376

SCHOONOORD De politie heeft dinsdag het verkeer op de N376 ter hoogte van Schoonoord gecontroleerd. Door middel van een radarcontrole werden de weggebruikers gecontroleerd op hun snelheid. Ten tijde van de controle hebben 1045 bestuurders de controle gepasseerd. Hiervan waren er 76 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 123 km/u. De maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen.