Politie Groningen

Woensdag 16 november 2011

Woensdag 16 november 2011, 16-11-2011

Kleine vrachtautos te zwaar beladen

UITHUIZERMEEDEN De politie heeft dinsdagmiddag in Uithuizermeeden en Oosternieland twee bestuurders van kleine vrachtwagens bekeurd voor het rijden met een te zwaar beladen voertuig. Op de Havenweg in Uithuizermeeden werd een 74-jarige automobilist uit Tolbert langs de kant van de weg gezet omdat zijn vrachtwagen een container vervoerde die vermoedelijk te zwaar was. Uit weging bleek dat er een overschrijding van 860 kg was (24,5%).

Een 55-jarige chauffeur uit Elim reed over de N46 bij Oosternieland en vervoerde in zijn vrachtwagen een hoeveelheid goederen. Na weging bleek dat dit voertuig 820 kg te zwaar beladen was. Het gaat in dit geval om ruim 23 procent. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurders.

Bromfietser aangehouden voor belediging

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen op de Energieweg in Groningen een 17-jarige bromfietser aangehouden. De inwoner van de gemeente Leek reed met hoge snelheid over het Hoendiep. Een automobilist kon maar net een aanrijding voorkomen. Toen de tiener zijn bromfietser af moest staan voor een controle, werd hij opstandig. Zijn tweewieler bleek en te hoge constructiesnelheid te hebben en ook was zijn kenteken slecht zichtbaar. De Leekster reageerde steeds vervelender. Na enkele waarschuwingen, schold hij een van de agenten uit. Voor de politie was toen de maat vol. Hij is aangehouden en werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert op rijden door rood verkeerslicht

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in de omgeving van de Ebbingestraat en de Sint Jansstraat een verkeerscontrole gehouden. Er werd vooral gelet op het rijden door het rode verkeerslicht. In totaal reden 25 fietsers en 1 bromfietser door het rode licht. Zij kregen een bekeuring. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het rijden tegen het verkeer in, fietsen over de stoep en rijden zonder rijbewijs.

Aangehouden voor bedreigingen

GRONINGEN Op de Zaagmuldersweg heeft de politie dinsdagnacht een 46-jarige man uit de Groningse Oosterparkwijk aangehouden. Buurtbewoners waarschuwden de politie dat een buurtgenoot voor de woning stond en ernstige bedreigingen uitte naar de bewoners. Op grond van de melding hielden agenten vervolgens de 46-jarige bewoner aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Voor de rest van de nacht werd de man ingesloten. De politie gaat de hulpverlening inschakelen.

Vervelende bezoekers aangehouden

GRONINGEN In een café aan de Peperstraat heeft de politie dinsdagnacht een drietal mannen van 19 en 20 jaar uit Drachten aangehouden. De drie mannen wilden het café binnen maar werden door de portiers geweigerd. De mannen bedreigden daarop de cafémedewerkers en probeerden de portiers weg te duwen. Dit ontaarde in een vechtpartij waarbij twee portiers meerdere keren in het gezicht werden geslagen. In samenwerking met anderen wisten zij de drie verdachten te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De drie Friezen zijn ingesloten en de portiers deden aangifte van mishandeling.