Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 16-11-2011

Autos vernield

HAGESTEIN Agenten hielden op dinsdagavond 15 november een jongen aan op verdenking van vernieling van meerdere autos.

Rond 21.55 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Bongerd meerdere autos had vernield. De getuige gaf aan de politiemeldkamer een goed signalement en de looprichting van de verdachte door. Agenten gingen ter plaatse en hielden op aanwijzen van een getuige de verdachte, een 17-jarige jongen uit de gemeente Vianen, aan. Hij bleek in het bezit van een Mercedesster te zijn. In de omgeving bleek dat aan negen autos vernielingen waren gepleegd. Het ging daarbij om vernielde ruiten, spiegels, ruitenwissers en de gestolen Mercedesster. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Buurman slaat alarm

NIEUWEGEIN Dankzij een buurman konden agenten in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november een bejaarde man te hulp komen.

Rond 03.45 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Graaf Janlaan dat zijn bejaarde buurman om hulp riep. Hij belde 1-1-2 en agenten gingen ter plaatse. De agenten hoorden de 73-jarige bewoner ook. Hij riep dat hij was gevallen en niet overeind kon komen. Een andere bewoner beschikte over de sleutel van de aanleunwoning, waarmee de agenten de woning in konden. De bewoner bleek echter achter een afgesloten slaapkamerdeur te liggen. De agenten braken de deur met een koevoet open en konden de bewoner zo te hulp komen. Zij hielpen hem overeind en hij bleek geen verwondingen te hebben opgelopen.

Inbraak

IJSSELSTEIN Twee mannen werden op dinsdagavond 15 november aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 20.15 uur zag een getuige dat mensen met zaklantaarns bij een leegstaand pand aan de Zomerdijk liepen en dat bij het terrein twee fietsen stonden. Hij belde 1-1-2 en meerdere agenten gingen ter plaatse. Zij troffen op het bedrijfsterrein twee mannen, 46 en 70 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, aan. Het tweetal had een boodschappentas met inbrekersgereedschap en twee zaklantaarns bij zich. Daarop werden zij aangehouden. Ook troffen de agenten de fietsen aan, met in de fietstassen eveneens inbrekersgereedschap. De fietsen en het gereedschap werden in beslag genomen.

Bij onderzoek in en rond het pand zagen de agenten dat er inderdaad was ingebroken. In het pand was gepoogd elektriciteitskabel te stelen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.