Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 16-11-2011

Rook

MAARSSEN Een veronderstelde brand bleek op dinsdagavond 15 november geen brand te zijn.

Rond 18.55 uur kregen de brandweer en politie de melding van rookontwikkeling op de Handelsweg. Men vermoedde dat er een loods in brand stond. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij inderdaad witte rook over de weg heen komen. Het bleek bij een bedrijf vandaan te komen en de agenten spraken medewerkers aan. Daarbij bleek dat het geen rook was, maar dat het om stoom ging dat uit de schoorsteen kwam. Ook de brandweer kwam op dat moment ter plaatse. Omdat er dus in het geheel geen sprake was van brand, vertrokken beide hulpdiensten weer.

Kurtzzeitkenteken

BREUKELEN Een Albanees reed op dinsdagmiddag 15 november met een kurtzzeitkenteken en werd bekeurd.

Rond 14.35 uur zagen agenten een auto met een Duits kurtzzeitkenteken rijden. Dat is in Nederland niet toegestaan en de bestuurder kreeg een stopteken. De bestuurder, een 40-jarige Albanees, had geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Daarom namen de agenten contact op met een Officier van Justitie. Hij bepaalde de boete op vijfhonderd euro. De Albanees betaalde direct met een bankbiljet van vijfhonderd euro.

Fietsers aangereden

WOERDEN Twee fietsers werden op dinsdagmiddag 15 november door een automobilist aangereden.

Een 78-jarige automobilist uit Montfoort reed rond 17.00 uur over de Molenvlietbaan in de richting van de Hoge Rijndijk. Hij stopte voor de rotonde bij van de Hollandbaan omdat daar een grote trekker reed. Vervolgens trok hij op, maar zag daarbij twee fietsers, een meisje van 17 en een vrouw van 23 jaar beiden uit Woerden, over het hoofd. Hij verleende hen geen voorrang en botste tegen beide fietssters op, waardoor zij ten val kwamen.

Het meisje werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw werd wel voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.