FNV KIEM

Nominaties Beeld en Geluid Awards 2011 bekend

woensdag 16 november 2011

De nominaties voor de enige televisievakprijzen van Nederland, de Beeld en Geluid Awards 2011, zijn bekend. De jury onder leiding van Peter Römer beoordeelde de afgelopen maanden de inzendingen uit het televisieseizoen 2010/2011 voor de uit te reiken negen vakprijzen.

The Voice of Holland (TVOH) is driemaal genomineerd voor de awards. In de categorie amusement neemt een auditie-aflevering van de populaire talentenjacht het op tegen Wie is de mol? en KRO's Over de streep. In de categorie showprogramma's is de door Ben Saunders gewonnen finale genomineerd, samen met X-Factor en de finale van So You Think You Can Dance. Ook in de categorie multimedia dingt TVOH mee naar een award, samen met de websites van In therapie (NCRV) en Secret Story (Net5).

De dramaserie's A'dam - E.V.A (NTR/VARA/VPRO) en Van God Los (BNN) zijn tweemaal genomineerd. In de categorie fictie nemen ze het op tegen Bon Voyage (NTR), terwijl Georgina Verbaan voor haar rol in Van God Los kans maakt op een award voor beste actrice. Teun Luijkx maakt voor zijn rol in A'dam - E.V.A. kans op een beeldje voor beste acteur.

Verbaan neemt het op tegen actrice Catherine ten Bruggencate, die genomineerd is voor haar rol van Juliana in de VARA-serie Den Uyl en de affaire Lockheed. Ook Tamar van den Dop dingt mee naar een award voor beste actrice voor haar rol in de NTR-film Proces.

Luijkx heeft concurrentie van Jeroen Krabbé (In Therapie) en acteur Joop Keesmaat voor zijn rol van premier in Den Uyl en de affaire Lockheed.
De winnaars worden op maandagavond 23 januari 2012 tijdens de uitreiking bij Beeld en Geluid in Hilversum bekend gemaakt. Wie de Beeld en Geluid Oeuvre Award dit jaar krijgt, wordt aanstaande vrijdag bekend gemaakt.
Bron: ANP/AD

Het volledige overzicht van de nominaties voor de Beeld en Geluid Awards 2011 vind je hier

Zie het origineel