Politie Hollands Midden

Boskoop - Getuigen insluiping gezocht

Boskoop, 16-11-2011 o Een 75-jarige man uit Boskoop betrapte op dinsdag 15 november tussen 12.15 uur en 12.30 uur een inbreker in zijn huis.

De bewoner stond in zijn keuken en hoorde gestommel. Hij ging kijken en zag een vreemde man in zijn huis. Bij het zien van de bewoner ging de insluiper ervandoor. Hij bleek geld en sieraden meegenomen te hebben. De bewoner dacht dat hij geen 1-1-2 mocht bellen, maar in dit soort heterdaadsituaties wil de politie juist dat mensen bellen via het alarmnummer. Zij heeft dit de bewoner op het hart gedrukt. De insluiper was een man tussen de 1.70 meter en 1.75 meter, hij had kort donker haar, droeg donkere kleding en was tussen de 20 en 30 jaar. De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben contact op te nemen via 0900-8844.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.