Provincie Drenthe

Handel BV te Hoogersmilde

Verlening van ontgrondingenvergunning aan Koers Handel BV te Hoogersmilde

Publicatiedatum
16 november 2011
Type
ontgrondingenvergunning
Termijn
17 november 2011 - 28 december 2011

Gedeputeerde staten van Drenthe delen mee dat zij op grond van de Ontgrondingenwet aan Koers Handel BV te Hoogersmilde vergunning hebben verleend.

De vergunning heeft betrekking op het uitbreiden van de bestaande zandwinning op het terrein in de gemeente Midden-Drenthe, kadastraal bekend Smilde, sectie I, nummer 2924 en 2920 (geddeltelijk), plaatselijk bekend Grietmanswijk te Bovensmilde. De ontgraving is in totaal 12 hectare groot. Er zal ter plaatse 1.053.000 m3 bodemmateriaal worden afgevoerd.

De tegen het ontwerpbesluit ingediende zienswijzen van H. Haveman en W. Snippe te Smilde voor het onderdeel dat betrekking heeft op het uitzicht en de open beplanting zijn gegrond verklaard en voor het overige zijn de zienswijzen ongegrond verklaard.

De vergunning en de bijbehorende stukken liggen vanaf 17 november 2012 tot en met 28 december 2012 ter inzage bij de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Desgewenst kan ook mondeling toelichting op de stukken worden gekregen bij de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, telefoon (0592) 365861/365114.

Tot en met 28 december 2012 kunnen belanghebbenden op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek tot schorsing en/of tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het besluit wordt pas van kracht nadat de beroepstermijn is verstreken. Indien binnen deze termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt het besluit niet eerder van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

Kaart van de provincie Drenthe

Kaart van de provincie Drenthe