Gemeente Halderberge


Bestemmingsplan Buitengebied ter inzage

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Halderberge maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 17 november 2011 gedurende zes weken (tot 29 december 2011) voor iedereen het Bestemmingsplan Buitengebied en het reactieve aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van 1 november 2011 ter inzage liggen.

Het plangebied van het Bestemmingsplan Buitengebied bestaat uit het grondgebied van de gemeente Halderberge minus de kernen Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Bosschenhoofd en Hoeven en de direct aangrenzende bedrijventerreinen. Bedrijventerrein Borchwerf II valt eveneens buiten het plangebied. Bedrijventerreinen de Gorzen en het bedrijvenlint langs de Havendijk, vliegveld Seppe en recreatiegebied Pagnevaart worden wel meegenomen in dit bestemmingsplan. Aangezien Gedeputeerde Staten van hun wettelijke reactieve aanwijzingsbevoegdheid gebruik hebben gemaakt treden de daarop betrekking hebbende planonderdelen niet in werking.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en het reactieve aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die in eerste instantie bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan hebben ingediend en degenen, die aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, alsmede door belanghebbenden, die bezwaren hebben tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht. Ook tegen het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten staat voor belanghebbenden een rechtstreekse beroepsmogelijkheid open.

Gelijktijdig met het beroepschrift kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het Bestemmingsplan Buitengebied, de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten en de overige bijbehorende bijlagen kunt u inzien:
* bij het Omgevingsloket REZ op het gemeentehuis, Parklaan 15 in Oudenbosch (tijdens de openingstijden van het gemeentehuis).
* via de website van de gemeente Halderberge
* via de website van Ruimtelijke Plannen