Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Woninginbrakenteam houdt verdachte aan voor inbraak met geweld

Hilversum, 16-11-2011 o Naar aanleiding van achtergebleven bloedsporen kon de man worden aangehouden.

Het Woninginbrakenteam van de politie Gooi en Vechtstreek heeft naar aanleiding van sporenonderzoek een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak met geweld aan de Silenestraat in Hilversum van 23 maart 2011. Door middel van onderzoek naar achtergebleven bloedsporen werd de Amsterdammer achterhaald. Hij is maandag 14 november in zijn woning aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt donderdag 17 november voorgeleidt aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Het onderzoek naar de andere verdachte wordt voortgezet.

Eerder gebracht bericht:

Inbrekers overlopen door bewoners
Hilversum, Silenestraat, woensdag 23 maart, 20.23 uur. Even voor 20.30 uur kwam een melding binnen dat bewoners van een woning aan de Silenestraat twee inbrekers hadden overlopen. De bewoonster (33) kwam thuis en zag licht in haar woning en de gordijnen gesloten. Terwijl dit niet de situatie was voordat ze vertrok. De bewoonster haalde haar buurman (33) erbij en samen betraden ze de woning. Boven trof de buurman twee inbrekers aan. Een van de inbrekers gaf de buurman een duw en wist weg te komen. De tweede inbreker schopte de buurman meerdere keren tegen zijn been. De buurman schopte terug, maar de inbreker wist hem weg te duwen en eveneens te ontkomen. Beneden kwamen de inbrekers de bewoonster tegen. Zij zag dat een van hen een tas had en probeerde deze nog uit zijn handen te trekken. De inbrekers vluchtten via de Hortensiastraat.

Het bleek dat de inbrekers aan de achterzijde van de woning een keukenraam hebben vernield om binnen te komen. Ze hebben geld en een bankpasje weggenomen. De 33-jarige Hilversummer hield een pijnlijke elleboog en schaafwonden over aan het voorval.

Signalementen:

Man met een donkere huidskleur, ongeveer 25 jaar oud en rond de 1.90 meter lang. Hij had een slank postuur en een smal gezicht. Hij had kleine zwarte kroeskrulletjes en droeg donkere bovenkleding. Vermoedelijke een zwarte leren jas. De andere man had een getinte huidskleur, ongeveer 22 jaar oud en rond de 1.70 meter lang. Hij had een normaal tot stevig postuur en droeg zijn zwarte haar stijl achterover gekamd. Hij droeg een beige jas, vermoedelijk een spijkerbroek en sportschoenen.