Gemeente Dantumadeel


Benefietavond Damwâld genomineerd voor landelijke vrijwilligersprijs

Het jongeren initiatief `benefietavond Damwâld' is door het Nationaal Coördinatieorgaan van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011 genomineerd voor de landelijke `Meer dan handen award'.

Dit is een landelijke vrijwilligers prijs die in het kader van het Europees jaar van de vrijwilliger wordt uitgereikt.

Het afgelopen jaar reikten tientallen gemeenten in Nederland de lokale meer dan handen awards uit. Het Nationaal Coördinatieorgaan van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk koos daar diverse lokale winnaars uit die kans maken op de landelijke meer dan handen award. Het vrijwilligerswerk in Noordoost Fryslân is daarbij goed vertegenwoordigd. Naast het Jongereninitiatief benefietavond Damwâld zijn ook Stichting Dorpsfeest Hurdegarijp en Jeugdhonk De Knuppel Anjum genomineerd.

De meer dan handen awards worden op 7 december door staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten en Ivo Niehe uitgereikt. Dit gebeurt in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De award bestaat uit een sculptuur van kunstenares Lidia Boomsma en 5000 euro ondersteuning door de VriendenLoterij.