Gemeente Nieuwegein

woensdag, 16 november 2011

De gemeente Nieuwegein heeft per ingang van 15 november een samenscholingsverbod ingesteld voor het gebied winkelcentrum De Kauwenhof en Park Doorslag. Het samenscholingsverbod is voor de duur van drie maanden.

Bewoners van de wijk Doorslag ondervinden ernstige overlast van een groep Nieuwegeiners. Waarschuwingen en optredens van de politie, van medewerkers van StadsToezicht en wijkmanager hebben tot nu toe geen effect gehad. Daarom heeft burgemeester Frans Backhuijs vandaag besloten om tijdelijk dit zwaardere middel toe te passen.

Het samenscholingsverbod geeft de politie meer mogelijkheden om indien nodig in te grijpen en maatregelen te treffen. Burgemeester Frans Backhuijs: "Ik hoop met deze maatregel de orde en de rust in dit gebied te kunnen herstellen".

Wat houdt het in?

Het "simpelweg met een groep mensen op de openbare weg staan" is niet per definitie een samenscholing. Er moet bij samenscholing hoe dan ook sprake zijn van een aantoonbare (dreigende) verstoring van de openbare orde.

Waar is het samenscholingsverbod van kracht?

Kauwenhof, Ringfazant, Randijk, Bosfazant, Havik en de Duikeendtunnel. Deze laatste wordt afgesloten gedurende de volledige periode. De gemeente plaatst waarschuwingsborden dat op deze locaties samenscholing is verboden. Voor de exacte locatie is een kaartje bijgevoegd.

U ziet hier het kaartje waar het samenscholingsverbod geldt.