Expand Online wint Gouden FD Gazelle dankzij groei slimme webreclame

Persbericht van Expand Online

Expand Online wint Gouden FD Gazelle dankzij forse groei in slimme webreclame

ROTTERDAM/AMSTELVEEN - Dankzij een omzetgroei van ruim 800 procent over de afgelopen twee jaar heeft het Rotterdamse bedrijf Expand Online gisteren een Gouden FD Gazelle gewonnen in Zuid-Holland. Door deze omzetgroei verwacht het online marketing bureau ook hoog te eindigen in de landelijke lijst van succesvolle bedrijven, die donderdag bekend wordt gemaakt.

Expand Online dankt zijn snelle groei aan de slimme manier van internetreclame via Google en social media. De dienstverlening van Expand Online bestaat uit een combinatie van marketing via zoekmachines en adverteren via sociale media. Een voorbeeld: Expand Online zorgt niet alleen dat een luchtvaartmaatschappij hoog in de lijst met zoekresultaten van Google staat, maar laat ook zien hoeveel mensen via een bepaald zoekwoord een ticket boeken. Ook webwinkels kunnen precies zien met welk trefwoord ze de meeste artikelen verkopen. Aan de andere kant adviseert Expand Online klanten om hun website te veranderen als het ziet dat die te snel afhaken. Op social media als Facebook, YouTube en LinkedIn kunnen klanten dankzij ingenieuze software hun advertenties richten op specifieke doelgroepen.
,,Wij spelen in op de behoefte van bedrijven om met hun website goed zichtbaar te zijn op internet en de erkenning dat de meeste consumenten zoeken via Google. Wij zorgen dat de website van bedrijven goed vindbaar is op Google en laten zien wat die goede vindbaarheid hen oplevert. Dankzij onze software lukt het om online advertentiecampagnes beter te maken," zegt directeur Willem Blom van Expand Online.

Het Financieele Dagblad reikt de Gazelle Awards jaarlijks uit aan Nederlandse bedrijven die de afgelopen drie jaar minimaal een jaarlijkse omzetgroei van 20 procent hebben gerealiseerd. Dit jaar waren dat 239 bedrijven in heel Nederland. Vorig jaar telde het FD er nog 267 en in 2009 nog 691. Per provincie ontvangen de drie bedrijven met de hoogste omzetgroei in de categorieën klein (100.000 tot 2 miljoen euro), middelgroot (2 miljoen tot 30 miljoen euro) en groot (meer dan 30 miljoen euro) de Gouden Gazelle. Expand Online won die award in de categorie kleine bedrijven.

Gisteren reikte Chef FD Entrepeneur Louis Hoeks de awards in Noord- en Zuid-Holland uit tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen. KPMG is ook de accountant die de boeken van de deelnemende bedrijven controleert. ,,We kwamen zelf uit op een omzetgroei van rond de 700 procent, maar KPMG zat dus nog hoger. In deze economische tijd is zo'n groeipercentage een fantastische prestatie. De online marketingsector is sowieso een van de weinige sectoren die het goed doen," aldus Blom. Volgens hem heeft Expand Online succes dankzij drie factoren. De meeste mensen die bij het bedrijf werken hebben een universitaire opleiding genoten, het bedrijf ontwerpt zijn eigen software en het biedt zijn klanten letterlijk waar voor hun geld. Inmiddels heeft Expand Online honderden klanten waaronder AS Watson, Achmea, Het Frans bureau voor Toerisme, ING Real Estate, de provincie Limburg, KPN, Reed Business en de RSM Erasmus University.

*

Links:
http://www.expandonline.nl



Razende Robot Reporter