Politie Midden- en West Brabant

Districtelijke Hennepactie Breda

Breda, 16-11-2011

Op dinsdag 15-11-2011, trad de politie binnen in een aantal panden in het politie district Breda, waarbij het vermoede was dat zich daar hennepkwekerijen bevonden. In vijf van de zes bezochte panden werd inderdaad een kwekerij aangetroffen.


1. Aan de Slingerweg in Breda werd in een bedrijfspand in 3 ruimtes gekweekt. Dit bleek goed voor 1756 planten in totaal. Ook de stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Vooralsnog zijn hier geen
aanhoudingen geweest, maar onderzoek volgt.


2. Aan de Pieternel Komansstraat Breda trof men in een huurwoning van woningbouwvereniging 200 planten aan. Ook hier werd illegaal stroom afgetapt. De bewoner/huurder werd aangehouden.


3. In de Jamijnstraat Breda zat een kwekerij in de schuur van woning. Daar werden 60 planten in beslag genomen en beide bewoners zijn aangehouden. Onderzocht wordt of de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt.


4. Aan de Tramsingel in Breda, in een woning die particulier verhuurd werd, trof de politie 74 hennepplanten aan. Ook hier was sprake van diefstal stroom door het illegaal aftappen. Een bewoner aangehouden .


5. Tenslotte werd boven een café aan de Raadhuisstraat in Alphen (NB) een kwekerij aangetroffen. Daar werden 1150 planten in beslag werden genomen. De beheerder van het café, een 45 jarige Goirlenaar, werd aangehouden en in verzekering gesteld. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt.

In alle gevallen werden de planten en kweekapparatuur zoals
assimilatielampen in beslaggenomen. Deze zullen vernietigd worden.

Laatst gewijzigd 16-11-2011 11:00 | © Regio Midden en West Brabant |