Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 16-11-2011

Stenengooier A28 bekend

ZEIST Dinsdag 15 november bekende een jongen dat hij een steen had gegooid vanaf een brug over de Rijksweg A28.

Op vrijdag 11 november kreeg de politie een melding dat er op de Rijksweg A28 bij Zeist door een groepje jongeren vanaf een fietsbrug stenen werden gegooid naar passerende autos. Eén auto werd hierbij geraakt en de ruit sneuvelde. Niemand raakte gewond. Agenten gingen poolshoogte nemen en zochten in de omgeving naar de verdachten. Ook een politiehelikopter werd bij de zoektocht ingezet. De jongens werden niet meer aangetroffen.

Twee van de jongens hadden het voorval gemeld aan hun ouders, die ervoor zorgden dat zij zich meldden bij de politie. Uit het verhoor van deze jongens bleek dat een 13-jarige jongen uit Zeist een steen had gegooid. Na uitnodiging op het politiebureau meldde deze jongen zich. Hij bekende dat hij de steen had gegooid. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt, wat zal worden aangeboden aan justitie.

Politie zoekt eigenaar fiets (zie persberichten Binnensticht 15.11.2011)

ZEIST- De politie roept de eigenaar van een gestolen fiets op zich te melden. Op maandag 14 november werden twee fietsendieven aangehouden.

Maandagochtend omstreeks 10.50 uur kreeg de politie de melding dat een fiets werd gestolen vanaf de Dolderseweg. Agenten gingen direct ter plaatse en konden twee mannen van 20 en 23 uit Geesbrug en Den Dolder aan de hand van het opgegeven signalement aanhouden. De twee mannen zijn in verzekering gesteld. De fiets werd in de omgeving aangetroffen.

De politie is op zoek naar de eigenaar van de fiets. Het is een nieuwe grijze damesfiets van het merk Batavus Staccato. Hij of zij kan zich melden via 0900-8844.

Verdachte aangehouden na gevaarlijke rit

ZEIST/UTRECHT- Op maandag 14 november werd een verdachte aangehouden na een achtervolging. Een kind in een buggy werd aangereden.

Omstreeks 15.45 uur zagen agenten een man in een auto rijden die eerder was gezien bij een winkeldiefstal in Zeist. De agenten wilden de auto controleren en gaven de bestuurder op de Acaciastraat een stopteken. De bestuurder wist de politieauto te omzeilen en reed via een parkeervak hard weg. De agenten keerden hun auto.

Nog voordat de agenten achter de auto aan konden gaan vloog de bestuurder door een te hoge snelheid uit de bocht ter hoogte van de Amsterdamsestraatweg en reed via een paal tegen een buggy aan met daarin een 2 jarig kind. De man zette zijn auto in zijn achteruit en reed vervolgens hard weg.

Agenten besloten niet achter de man aan maar zich te ontfermen over het kind en haar moeder. Gelukkig raakte het meisje niet gewond maar moeder en kind waren uiteraard wel enorm geschrokken.

Kort na dit incident kwam een 20-jarige man uit Utrecht aangifte doen van diefstal van zijn auto. Pech voor hem, agenten herkenden hem als zijnde de bestuurder die was doorgereden na de aanrijding. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.