Gemeente Zeist


Wethouder opent verkeersveilige omgeving basisschool Nije-Kroost

groot opening verkeerveilige omgeving Nije-Kroost Wethouder Bodes de Vries opende samen met de schoolkinderen van basisschool de Nije-Kroost de heringerichte omgeving van de school. Samen met de school en omwonenden heeft de gemeente Zeist de afgelopen maanden overleg gevoerd.

Veiligeheid schoolgaande kinderen

Omdat het ontwerp samen met school en omwonenden gemaakt werd, past het bij het schoolgebouw en ook bij de buurt er omheen. Er zijn nu rode en gele paaltjes geplaatst zodat er niet op het trottoir geparkeerd wordt en oversteekplaatsen duidelijk gemarkeerd zijn. Rode schrikhekken voorkomen dat kinderen zomaar de straat op rennen. Verder wordt er een adviessnelheid ingesteld om bestuurders aan te sporen een lagere snelheid aan te houden. Door het aanbrengen van de markering `schoolomgeving' wordt extra aandacht gevraagd voor veiligheid van de schoolgaande kinderen.

Structurele aanpak

Nije-Kroost is één van de scholen in de gemeente Zeist met het Utrechts Verkeersveiligheidslabel (UVL), een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeerseducatie van leerlingen en verkeersveiligheid rond de school structureel aanpakken. De gemeente krijgt van het BRU subsidie voor het verkeersveiliger inrichten van de omgeving van deze school.