Sanoma Uitgevers


Twiet Magazine feestelijk gelanceerd met Tweetup

---

16.11.11
Twiet Magazine, de eerste twitterglossy van Nederland, is dinsdagavond geheel in stijl gelanceerd. Tijdens een levendige Tweetup in de Amsterdamse hotspot Werck overhandigde Michiel Buitelaar, COO Sanoma Media Digital, het eerste exemplaar aan Kim Kotter, voormalig Miss Universe Nederland. Beiden moesten toegeven dat social media soms heel goed uitpakken op papier.

Twiet Awards
Een royaal deel van het 152 paginas tellende magazine is gewijd aan de Twiet 200: Een lijst met dé Nederlandse smaakmakers op Twitter. Kim Kotter staat op 193 en mocht als troost het eerste nummer in ontvangst nemen. Nummer 1, Michiel Veenstra van 3FM, moest lijfelijk verstek laten gaan omdat hij zijn dagelijkse drie uur durende radioprogramma moest presenteren. Veenstra werd vanuit Werck telefonisch gefeliciteerd met zijn koppositie en zou later die avond, live op Radio 3FM, de award alsnog overhandigd krijgen door hoofdredacteur Wim Spijkers en mede-initiatiefnemer Hilmar Mulder. De award voor het Twittertalent van 2011 ging naar Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, en om de positieve kant van Twitter te benadrukken werd pionierend sociaal ondernemer Olga Louise Plokhooij uitgeroepen tot Twitterengel van 2011.

Smartphone is populaire bedpartner
Twiet Magazine organiseerde een online enquête waaraan door 1003 personen -vooral (95%!) vrouwen - is deelgenomen. Zij beantwoordden een fiks aantal vragen over hun social mediagedrag. Van de deelnemers bleek 82% in het bezit te zijn van een smartphone en is 78% meerdere keren per dag present op Facebook en/of Twitter. Een paar opmerkelijke bevindingen: 69% neemt haar smartphone dagelijks mee naar bed; 28% checkt haar Facebook- en/of Twitteraccount zodra ze in bed ligt; 16% zegt dat een smartphone in je slaapkamer niet goed is voor je seksleven. Ruim 13 procent kan zich vinden in de uitspraak Double smartphone , no sex.

En verder vind je in TwietMagazine: dos & donts voor beginners en diehards gênante bloopers en smakelijke DM-avonturen heel veel lijstjes en internationale voorbeelden interviews met Gregory van der Wiel, Victoria Koblenko, Frits Wester, Olcay Gulsen, Jan Kooijman, Jeanine Hennis, Ben Saunders, Nicolette van Dam, Maxime Verhagen (Ik was misschien wel de eerste minister ter wereld die twitterde) en nog 29 andere bekende twitteraars.

Twiet Magazine zal zelfs de grootste Twittertwijfelaars over de streep trekken en is vanaf 16 november te koop voor 5,95. Een ideaal cadeautje voor de komende feestdagen.