FloraHolland


FPC bloeiende seizoensproducten

FloraHolland (15 november 2011) - E. Smit heeft het nieuwe kwaliteitsmodel toegelicht. Het voorstel is om de kweker meer keuze te geven, "zelf doen"stroom of "gegarandeerde" stroom. De klok wil zich als verkoopinstrument onderscheiden op kwaliteit en assortiment. De visie van het nieuwe model is: FloraHolland is een marktplaats waar kopers met vertrouwen producten kunnen inkopen, waarvan tenminste de basis productkwaliteit gegarandeerd is en die voorzien zijn van betrouwbare aanvoerinformatie: "Bij FloraHolland moet je zijn!"

De FPC bloeiende seizoensproducten geeft aan dat er met enkele zaken rekening gehouden moet worden in de verdere uitwerking: o Seizoensteelten
o Fysieke kwaliteit
o Direct invoeren met mogelijkheid van een individuele minimumprijs o Kosten inzichtelijk maken

P. Roderijs heeft een toelichting gegeven over de stand van zaken FloraHolland Connect. Het afgelopen jaar is er gestart met de nieuwe werkwijze op basis van segmenten. De medewerkers van Connect hebben meer contact met eindklanten waardoor er meer sturing in de afzet mogelijk is.

A. Haasnoot heeft de wijzigingen van de vernieuwde werkwijze FPC's toegelicht. Dit was de laatste vergadering van de FPC bloeiende seizoensproducten. De FPC-leden zullen zitting krijgen in diverse andere FPC's, zoals o.a. bloeiende planten en eenjarige zomerbloeiers.

Er volgt nog een discussie over de Deense containers. De FPC ervaren nog geen verbetering van de kwaliteit. Er ligt een voorstel dat FloraHolland een vergoeding in rekening gaat brengen voor de opslag en verwerking van Deense containers. De FPC kan zich niet vinden in deze heffing.

De FPC-leden worden bedankt voor hun inbreng de afgelopen jaren voor de FPC Bloeiende seizoensproducten en worden succes gewenst in de nieuwe FPC's.