Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Inbraken in opslagruimtes                    |
Bij een inbraak in enkele opslagruimtes van een bedrijfshal aan de Havenstraat in Doetinchem is onder meer een buitenboordmotor en een televisie gestolen.

De inbraak werd dinsdagmiddag 15 november bij de politie gemeld. Het is niet duidelijk wanneer precies de inbraak heeft plaatsgevonden. Er was een deur geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011161228

|     |Winterswijk - Auto weg na diefstal autosleutels uit jas   |
Op dinsdagavond 15 november werden er uit een jas in de garderobe van een kerk aan de Zonnebrink in Winterswijk, autosleutels gestolen. Vervolgens heeft men de auto opgezocht en deze meegenomen.

De gedupeerde bezocht een concert in de Zonnebrinkkerk en had haar jas in de garderobe van de kerk opgehangen. De eigenaresse van de auto had haar auto aan de Wheme geparkeerd. Toen zij later op de avond naar huis wilde, merkte zij dat haar autosleutels niet meer in haar jaszak zaten. Vervolgens zag zij dat haar auto weg was. Het gaat om een grijze Hyuandai Atos-Prime met kenteken 54-SX-KH. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd. Een andere bezoeker raakte ook gedupeerd. Zijn jas was uit dezelfde garderobe gestolen. De politie heeft beide diefstallen in onderzoek en waarschuwt de mensen om nooit waardevolle spullen (onbewaakt) in hun jas achter te laten.

2011161316 en 2011161315

|     |'s-Heerenberg - Inbraak kapsalon                          |
Bij een kapsalon aan de Klinkerstraat in 's-Heerenberg is in de nacht van dinsdag op woensdag 16 november ingebroken. Hierbij is een geldbedrag weggenomen.

De inbraak werd rond 03.15 uur door de alarmcentrale gemeld. Er was een ruit vernield om de winkel binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen via 0900-8844.

2011161343

|     |Baak - 40 bekeuringen tijdens grootschalige controle      |
Op dinsdag 15 november heeft de politie, samen met de Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Koninklijke Marechaussee en het Verkeershandhavingteam, gewerkt aan de verkeersveiligheid tijdens een grootschalige controle op de route Zutphen-Baak-Doetinchem. In totaal werden er 40 bekeuringen uitgeschreven.

De controle startte rond 13.00 uur en werd rond 18.30 uur afgerond. De controleplaats was het industrieterrein Het Dambroek in Baak.

Er zijn 40 bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor mobiel bellen, verkeerde verlichting, verduisterde ruiten, het niet dragen van een autogordel, het rijden met te gladde banden, verlopen APK, de kentekenplaat niet goed zichtbaar hebben en het rijden zonder geldig rijbewijs.De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

Van drie personen die in het politiesysteem gesignaleerd stonden voor openstaande boetes, werd het geld, totaal 550 euro, direct geïnd.

De aanwezige belastingdienst heeft wegens achterstallige belasting 4300 euro geïnd. Ook heeft zij beslag gelegd op acht voertuigen wegens achterstallige betaling van totaal ruim 99.000 euro belastingsgeld.

De politie kijkt tevreden terug op de gehouden controles.

2011161258

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --