Nieuwe 3D-zender HIGH TV 3D via ASTRA-satelliet van start

Persbericht van ASTRA Benelux B.V.

High TV 3D, de nieuwe internationale 3D-zender, is van start gegaan met uitzendingen via de ASTRA-satelliet op de 23.5 graden Oost positie. Hiervoor heeft High TV 3D een overeenkomst afgesloten met satellietbedrijf SES.

De programmering van High TV 3D biedt een gevarieerde mix van native 3D-programmering op het gebied van amusement, reizen, comedy, lifestyle, film en cultuur. High TV 3D zal gedurende het eerste jaar 400 uur nieuwe 3D-programmering bieden; in de daaropvolgende jaren zal dit worden uitgebreid naar meer dan 500 uur.

High TV 3D is voorlopig ongecodeerd - en dus gratis - beschikbaar via de ASTRA 23.5 graden Oost positie (11.778 MHz, verticaal). Via deze satellietpositie zijn diverse andere 3D-zenders beschikbaar, waaronder Brava 3D, Penthouse 3D en het gratis ASTRA 3Dkanaal. High TV 3D zal de ASTRA-satellietdistributie met name gebruiken voor signaalaanvoer naar televisieplatforms in Europa.

Bill Wijdeveld, algemeen directeur ASTRA Benelux: "Ondanks de scepsis rond 3D is de verkoop van 3D-schermen dit jaar fors toegenomen en zijn diverse nieuwe 3D-zenders van start gegaan. Zeker voor een nieuw fenomeen als 3D blijft content 'king'. De komst van High TV 3D is dan ook goed nieuws en we hopen dat dit een nieuwe stimulans zal zijn voor de verdere ontwikkeling van de 3D-markt."

SES is een van de grootste satelliet bedrijven ter wereld met 49 geostationaire satellieten. Het bedrijf voorziet in satelliet communicatiediensten voor tv- en radiozenders, internet service providers, mobiele en vaste netwerk operators, internationale ondernemingen en overheden. Onder de naam ASTRA biedt SES in Europa het grootste Direct-to-Home satellietplatform aan met een bereik van 135 miljoen huishoudens.. SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) heeft aandelen in Ciel in Canada en QuetzSat in Mexico, evenals een strategisch belang in satelliet infrastructuur in start-up O3b Networks. SES heeft diverse regiokantoren, waaronder ASTRA Benelux in Hilversum.

High TV 3D is in 2010 van start gegaan met vestigingen in New York, Los Angeles en Hong Kong. High TV 3D is het enige internationale 3D-kanaal dat wereldwijd mensen een uniek aanbod brengt van entertainment, drama, comedy, films in native 3D. High TV 3D biedt jaarlijks meer dan 100 nieuwe programma's en 400 uur nieuwe programmering. www.hightv.tv

Links:
http://www.onastra.nl



Razende Robot Reporter