Gemeente Tiel


Aanbestedingsprocedure PPS-Westluidense Poort Tiel gestart

Met een druk op de knop op de computer heeft burgemeester De Vreeze de aanbestedingsprocedure voor het PPS-project Westluidense Poort gestart. De Westluidense Poort wordt een aantrekkelijk verblijfsgebied dat de oude binnenstad van Tiel en de rivier de Waal met elkaar verbindt. Door de vestiging van culturele instellingen wordt de Westluidense Poort dé plek voor kunst, cultuur en educatie voor jong en oud in Tiel en de regio. In het gebied komen ook een parkeergarage en woningen.

Tot begin januari 2012 kunnen gegadigden hun belangstelling voor het realiseren van dit project kenbaar maken. De procedure die wordt gevolgd is een Europese aanbesteding met gebruikmaking van de concurrentiegerichte dialoog. Hierbij worden eerst op basis van criteria een drietal bedrijven geselecteerd. In gesprek - dialoog - met de geselecteerde partijen komt vervolgens de uitwerking van de Westluidense Poort tot stand. De gemeente nodigt marktpartijen uit om niet alleen het ontwerp te maken, maar ook te bouwen, te zorgen voor onderhoud én gedeeltes van de exploitatie op zich te nemen.

Vergroten aantrekkingskracht

In het Masterplan Waalfront (2006) dat in samenspraak met de stad tot stand is gekomen, heeft de gemeente uitgesproken de prachtige ligging aan de Waal veel beter te willen benutten en de positie van de binnenstad te willen versterken. De Westluidense Poort is de eerste concrete aanzet hiervoor. Door de Westluidense Poort wordt lokaal en regionaal de aantrekkingskracht vergroot door het toevoegen van functies en activiteiten in aanvulling op de bestaande voorzieningen in het centrum.