Politie Noord- en Oost Gelderland

40 bekeuringen tijdens grootschalige controle

Baak, 16-11-2011 o Op dinsdag 15 november heeft de politie, samen met de Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Koninklijke Marechaussee en het Verkeershandhavingteam, gewerkt aan de verkeersveiligheid tijdens een grootschalige controle op de route Zutphen-Baak-Doetinchem. In totaal werden er 40 bekeuringen uitgeschreven.

De controle startte rond 13.00 uur en werd rond 18.30 uur afgerond. De controleplaats was het industrieterrein Het Dambroek in Baak.

Er zijn 40 bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor mobiel bellen, verkeerde verlichting, verduisterde ruiten, het niet dragen van een autogordel, het rijden met te gladde banden, verlopen APK, de kentekenplaat niet goed zichtbaar hebben en het rijden zonder geldig rijbewijs.De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

Van drie personen die in het politiesysteem gesignaleerd stonden voor openstaande boetes, werd het geld, totaal 550 euro, direct geïnd.

De aanwezige belastingdienst heeft wegens achterstallige belasting 4300 euro geïnd. Ook heeft zij beslag gelegd op acht voertuigen wegens achterstallige betaling van totaal ruim 99.000 euro belastingsgeld.

De politie kijkt tevreden terug op de gehouden controles.

2011161258