Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heerde/Wapenveld - Tweetal woninginbraken opgelost        |
De politie heeft dinsdag 15 november na een verhoor en bekentenis van een 47-jarige man uit Zutphen een tweetal woninginbraken kunnen oplossen. De inbraken vonden eerder dit jaar in januari plaats in de gemeente Heerde. Bij de inbraken werden ondermeer sieraden, een telefoon en een camera gestolen.

De inbraken vonden op 7 januari van dit jaar plaats, bij een woning aan Mosweg in Wapenveld en aan de Postweg in Heerde. Bij de inbraak aan de Mosweg werd een bewoonster bedreigd met een knuppel en werden er ondermeer sieraden gestolen. De verdachte wist binnen te komen en werd niet meer aangetroffen. Bij de inbraak aan de Postweg werd een ruit vernield om binnen te komen. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De dader had ondermeer sieraden, een telefoon en een camera gestolen. Een gedeelte van de buit heeft de verdachte verkocht, de rest werd niet meer terug gevonden. De politie kwam de verdachte op het spoor aan de hand van zijn schoenafdrukken die na de inbraken werden aangetroffen. Op dinsdag 15 november werd de 47-jarige verdachte verhoord. Tegen de Zutphenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011003034, 201100337

|     |Putten - Winkeldief aangehouden door personeel            |
Dinsdagmiddag 15 november is een 41-jarige man uit Epe aan de Gervenhof in Putten aangehouden door winkelpersoneel op verdenking van winkeldiefstal. De man werd overgedragen aan de politie en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De man kwam rond 15.30 uur de winkel binnen. Het personeel zag dat hij meerdere producten, waaronder tandpasta, in zijn tas deed en de winkel wilde verlaten zonder te betalen. Hierop hield het personeel hem staande en nam de 41-jarige mee naar een kantoor. De man deed vrijwillig afstand van de gestolen goederen en werd door de politie meegenomen naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011161207

|     |Nunspeet - Televisie en laptop weg bij inbraak            |
In een woning aan de Hoogwolde in Nunspeet is dinsdag 15 november een inbraak ontdekt. Er zijn ondermeer een televisie en laptop gestolen.

De inbraak werd rond 18.30 uur ontdekt. Men is vermoedelijk binnengekomen via een niet afgesloten deur. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011161281

|     |Putten - Dieseldieven op heterdaad betrapt                |
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 16 november aan de Ericalaan in Putten twee mannen op heterdaad aangehouden voor diefstal van diesel. De mannen hadden in totaal 700 liter diesel gestolen.

Agenten zagen rond 01.25 uur een busje met aanhanger staan bij een pompstation aan de Oude Rijksweg. In de aanhanger stond een vloeistofcontainer die gevuld was met een diesel. Gezien de verdachte situatie kreeg de bestuurder, toen hij wegreed, een stopteken waaraan hij voldeed. Het tweetal, afkomstig uit Amersfoort (24) en Breda (40), is voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011161324

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(


---- --