Politie Gelderland-Midden

Politie: in onderzoek babylijkje is sprake van misdrijf
Publicatiedatum: 16-11-2011 12:28:11

ZEVENAAR - In het onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van een dode baby afgelopen maandagochtend 14 november bij een woning in Zevenaar, heeft de politie vastgesteld dat er sprake is van een misdrijf. De 18-jarige vermoedelijke moeder uit Zevenaar zit nog steeds vast.

De politie besloot afgelopen maandagochtend na een melding nader onderzoek te doen bij de Zevenaarse woning. Daarbij stuitten agenten op het dode lichaam van een pasgeboren baby. Naar nu blijkt is het kind door misdrijf om het leven gekomen. De 18-jarige vrouw en vermoedelijke moeder van het kind wordt ervan verdacht bij dat misdrijf betrokken te zijn geweest. Ze wordt morgen, donderdag 17 november, voorgeleid aan de rechter commissaris.

Terughoudend
De recherche onderzoekt op dit moment nog de omstandigheden waaronder het kind om het leven is gekomen. Hoewel daar op dit moment geen aanwijzingen voor zijn kan de politie eventuele meerdere aanhoudingen in de zaak nog niet uitsluiten. Mede vanwege het feit dat het een zaak betreft die de privacy van betrokken raakt is de politie zeer terughoudend in het geven van informatie over de zaak. (2011130966-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---