Ernst & Young

Samenwerking tussen (ACE) en Ernst & Young

"Succesvol ondernemerschap stimuleren"


1 nov 2011 - Om ondernemerschap in Nederland te bevorderen, tekenen het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) en Ernst & Young vandaag een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking loopt voorlopig tot halverwege 2014 en is gericht op het delen van kennis en netwerken om ondernemerschap onder studenten, startende en groeiende ondernemers te stimuleren.

Mirjam van Praag, oprichter en wetenschappelijk directeur van ACE: "ACE (een samenwerkingsverband van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Inholland/Amsterdam) bevordert het ondernemersklimaat in Nederland door middel van onderzoek en onderwijs. Daarnaast brengt ACE (internationale) wetenschappers, studenten, ondernemers, het bedrijfsleven en beleidsmakers bij elkaar rond het thema ondernemerschap. Door de samenwerking met Ernst & Young kunnen we wederzijds kennis en onderzoek over ondernemerschap delen."

Frank Blenderman, partner bij Ernst & Young: "Deze samenwerking is gericht op studenten/startende ondernemers maar we willen ook in breder perspectief ondernemerschap in Nederland bevorderen. Onze economie kan niet zonder succesvolle ondernemers. Daarom zullen we onze gezamenlijke kennis op verschillende momenten en plaatsen delen om ondernemers te informeren, motiveren en inspireren. Zo zullen we verschillende masterclasses organiseren, gezamenlijk onderzoek doen en in 2013 een groot evenement organiseren waar ondernemerschap centraal staat. Ook zal ACE een prominente bijdrage gaan leveren aan ons online kennisplatform over ondernemerschap, www.eyxchange.nl. Om ondernemerschap in Nederland op de kaart te zetten, organiseert Ernst & Young, naast diverse evenementen en masterclasses over ondernemerschap, jaarlijks de Entrepreneur Of The Year verkiezing. Alle finalisten worden lid van de Entrepreneur Of The Year Sociëteit. Deze ondernemers die hun succes hebben bewezen, kunnen ook een rol spelen bij het begeleiden van studenten/startende ondernemers. Zo kunnen succesvolle en ervaren ondernemers, startende ondernemers helpen de top te bereiken.