Gemeente Lisse

Ontwikkeling huidige plan Trompenburg afgeblazen

14 november 2011
Rustoord

Woningstichting Eigen Haard heeft woensdag 9 november bekendgemaakt te stoppen met de ontwikkeling van het huidige plan Trompenburg. Als reden worden de gewijzigde marktomstandigheden aangevoerd en minder subsidie vanuit het rijk door de bezuinigingsmaatregelen.

Wethouder Brekelmans, als verantwoordelijk wethouder, baalt flink van het feit dat Eigen Haard niet overgaat tot uitvoering van het plan. "We hebben er veel tijd en energie in gestoken om het plan te faciliteren en daarmee te zorgen voor goede en moderne woon- en zorgvoorzieningen voor de bewoners van Rustoord. De bewoners mogen niet in de steek gelaten worden. We gaan op korte termijn kijken naar oplossingen die wel haalbaar zijn, want er komen hoe dan ook nieuwe zorgwoningen."

Nieuwe kansen

Ondanks deze teleurstelling, zien we ook mogelijkheden. Het biedt kansen tot een kleinschaligere ontwikkeling die meer in lijn is met de wensen van omwonenden. Een andere kans is het overslaan van tijdelijke huisvesting voor de bewoners. Idealiter wordt het nieuwe zorgcentrum gebouwd, zonder dat het huidige Rustoord gesloopt wordt. Zo kunnen de bewoners in het huidige Rustoord blijven en hoeven ze maar één keer te verhuizen en wel direct naar het nieuwe Rustoord.

We sturen er op aan om binnen enkele maanden de eerste contouren van het nieuwe plan zichtbaar te hebben en dat te kunnen presenteren.

Eigen Haard heeft een persbericht verstuurd over dit onderwerp.