Gemeente Heeze-Leende


Rioolreiniging en -inspectie in wijk De Nieuwe Hoeven

Sinds maandag 14 november is de firma Van der Velden in opdracht van de gemeente Heeze-Leende bezig met de reiniging en inspectie van een deel van het rioolstelsel in wijk De Nieuwe Hoeven. De werkzaamheden nemen circa twee weken in beslag (afhankelijk van de weersomstandigheden). De werkzaamheden bestaan uit het onder hoge druk reinigen van het hoofdriool en met behulp van een rijdende camera wordt er op gebreken geïnspecteerd.

Voorzorgsmaatregelen
Als gevolg van het werken met hoge druk wordt inwoners aangeraden om de deksel van het toilet te sluiten en eventueel te verzwaren, om openslaan te voorkomen. Wie na de reiniging rioollucht in de woning waarneemt, wordt aangeraden om alle waterkranen even open te zetten, zodat de sifons van de afvoeren in het huis weer gevuld raken en zo weer een waterslot vormen. U hoeft voor de rioolreiniging niet thuis te blijven.
Om de werkzaamheden zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren, vragen wij u om de inspectieputten (herkenbaar aan de grote ronde stalen deksels) in de straten, parkeerhavens en paden vrij te houden van auto's en/of andere obstakels.

Overzicht straten
Het riool in de volgende straten wordt aangepakt (in willekeurige volgorde vermeld):
De Tinnegieter, de Kuiper, de Zadelmaker, de Bogenmaker, de Wever, de Slotenmaker, de Stoelenmatter, de Imker, Lokert, de Olieslager, de Wagenmaker,, Oeffels, de Bezembinder, de Leuren, Molenhoeve, de Ambachten, de Biestermannen, Kamberg, de Grutter, de Spinner, de Koperslager en de Mandenmaker.

Nader informatie
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Van der Velden Rioolreiniging B.V., bereikbaar onder tel. (040) 24 14 963.

Wij vragen uw begrip voor de mogelijke overlast tijdens deze werkzaamheden.