Gemeente Bernheze


meubilair in de Maashorst

Start werkzaamheden nieuwe bebording en meubilair in de Maashorst

PERSBERICHT

Start werkzaamheden realisatie nieuwe bebording en meubilair

`Maashorststijl' brengt uniformiteit in natuurgebied

Uden, 16 november 2011 - Natuurgebied De Maashorst krijgt de komende weken nieuwe borden en meubilair. Het doel is om het hele natuurgebied van Uden tot aan Oss te voorzien van één uniforme huisstijl en uitstraling. Medio november wordt gestart met de werkzaamheden bij parkeerplaatsen in de gemeenten Bernheze, Landerd, Uden en Oss.

De werkzaamheden worden de komende jaren gefaseerd doorgevoerd. Deze maand wordt gestart met de vrijliggende parkeerplaatsen in het gebied. Deze zijn vaak het startpunt voor wandelaars, fietsers of joggers voor een tocht door het natuurgebied. De parkeerplaatsen worden opgeschoond of vernieuwd, er komt nieuwe bebording, nieuw meubilair en afvalbakken en eventuele overbodige paaltjes of borden worden weggehaald. De werkzaamheden starten bij de parkeerplaatsen Naat Piek (Uden), Udensedreef/Vijverweg (Uden) en De Vorssel (Bernheze). Snel daarna volgen Loo/Palmenstraat (Bernheze), Schaijksedreef (Landerd), Udensedreef (Landerd), Koolwijk (Oss), Hoessenbosch (Oss) en later nog de Weversweg (Landerd). In 2013 moet de hele Maashorst voorzien zijn van de nieuwe stijl.

Duurzaam karakter

Duurzaamheid is een belangrijke component voor de Maashorst. Uiteraard is dit meegenomen in de keuze voor materialen, beheer en onderhoud. De borden mogen geen afbreuk doen aan het natuurgebied. Daarom worden alleen borden geplaatst op plekken waar het past en waar het iets toevoegt. De uitstraling van de borden en het meubilair is herkenbaar en passend bij de groene omgeving. Daar waar het mogelijk is om bestaande borden of meubels aan te passen of te behouden wordt kapitaalvernietiging voorkomen. Het bebordings- en meubilairproject van De Maashorst is mogelijk gemaakt door financiering van Provincie Noord-Brabant, Gemeenten Landerd, Uden, Bernheze en Oss en door de Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: `Europa investeert in zijn platteland'.

Samenwerking
In De Maashorst wordt intensief samengewerkt door ondernemers, beheerders en bestuurders om het natuurgebied op de kaart te zetten als één levendig en ondernemend Provinciaal Landschap. Een herkenbare huisstijl en eenduidige uitstraling van het gebied zijn hiervoor van belang. Het hart van De Maashorst is een oase van rust en natuur. Het gebied is dooraderd met fiets- en wandelpaden die leiden naar de gemeenten Bernheze,Oss, Uden en Landerd.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35